Når temperaturen synker er det greit å ha en serie å holde seg varm med.

Modern Family

Modern Family er en komiserie som er filmet i en dokumentar-stil. Den handler om tre familier som er knyttet sammen gjennom Jay Pritchett og barna hans, Claire og Mitchell. Jay har giftet seg på nytt med den mye yngre Gloria, og må tilpasse seg en hverdag med folk som antar at Gloria er datteren hans, og en veslevoksen stesønn. Claire er en hjemmeværende mor som er gift og har tre barn med eiendomsmegleren Phil. Mitchell og partneren hans Cameron er store motsetninger til hverandre. Mens Mitchell er rolig og kritisk, er Cameron dramatisk og høylytt. Til tross for ulikhetene er de sammen balanserte, noe som er mer enn viktig når de adopterer en liten jente fra Vietnam. Serien representerer en moderne familie som møter på mange komiske situasjoner og problemstillinger. Det er umulig å ikke trekke på smilebåndet når man ser på denne serien.

American Horror Story

American Horror Story er en skrekk- og dramaserie som presenterer et nytt tema for hver sesong. Vi blir kjent med nye omgivelser og ulike rollefigurer hvor de samme skuespillerne ofte går igjen. Blant temaene får vi et hjemsøkt hus, en journalist som blir tvangsinnlagt på et sinnsykeasyl for den seksuelle legningen sin, hekser, sirkusartister (eller så kalte misfits), et overnaturlig hotell og en kult som terroriserer en by etter Donald Trump vant valget. Serien har mottatt god kritikk, og flere av skuespillerne har vunnet priser for sin rolletolkning.

Orange is the new black

Orange is the new black er en komedie- og dramaserie basert på den selvbiografiske boken til Piper Kermen «Orange is the new black: My year in a Women’s prison». Den ble lansert i 2013, og har siden da høstet inn gode kritikker og Emmy-priser. Den tar for seg hvordan livet til Piper Chapman brått forandres når hun må i fengsel i 15 måneder for en kriminell handling hun gjorde for 10 år siden. Piper må tilpasse seg sitt nye liv samtidig som hun må overleve de andre fangene. Serien legger mye fokus på hvordan korrupsjon, dårlig økonomi og mishandling fra fengselbetjente påvirker oppholdet og livskvaliteten til de innsatte. I tillegg til å se hvordan Piper takler sin nye hverdag, byr serien på et mangfold av kvinner som hver har sin egen fangende historie.

Black Mirror

Tenk om du kunne ratet noen i det virkelige liv? Hva om du kunne kommunisere med en kunstig intelligens som etterligner den døde kjæresten din? Som American Horror Story, byr Black Mirror oss på ulike temaer og omgivelser. I motsetning til AHS gir hver episode av Black Mirror en ny historie. Det er en ganske mørk og satirisk serie som er satt i en alternativ fremtid og tar for seg hvordan vi mennesker lever og hvor avhengig vi er av den digitale teknologien for å overleve. Den viser hvordan mennesker fungerer på godt og vondt, og hvor lett påvirkelig vi er av medier. Dette er en serie som gang på gang gir deg hakeslepp og en skikkelig klump i magen. Dersom du elsker drama med en tvist så burde du definitivt sjekke ut Black Mirror.

Girlboss

Girlboss ble lansert på Netflix i år, men ble dessverre kansellert. Den har derfor bare én sesong, men da får man ikke så altfor dårlig samvittighet når man kjører på med en maraton. Serien tar for seg Sophia, en blakk og bitter jente som sliter med å bli voksen. Hun har et anstrengt forhold til sin far, og har ikke verdens beste arbeidsmoral. Etter en selvpåført ulykke innser hun ut at hun faktisk må jobbe for å kunne tjene penger til å betale for en operasjon. Sophia finner ut at hun kan løse denne situasjonen med å bli sin egen sjef på Ebay. Det er lett å kjenne seg igjen i serien, og man kan nesten bare slå seg i pannen over hvor håpløse karakterene er når de skal løse konfliktene i livet sitt.

Tekst: Emilie Rætta 

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.