Når Callum Lynch (Michael Fassbender) kommer hjem og oppdager at moren hans blir drept av hans egen far, blir livet hans drastisk forandret. Den lille hendelsen gjør han til den han er og blir til senere.

Norgespremiere: 06.01.2017

Original tittel: Assassin’s Creed

Sjanger: Action/ fantasy

Regi: Justin Kurzel

Med: Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jeremy Irons

Musikk: Jed Kursel

 

Co-regissør Michael Fassbender nerder seg fram i håp om suksess

Michael Fassbender spiller Callum Lynch. Callum er blitt anklaget for å ha drept en person og blir dødsdømt. Dagen etterpå viser det seg at Callum har blitt ’’reddet’’ av en hemmelig organisasjon som jobber med å utrydde vold i samfunnet. Her møter han en forsker som har startet programmet, Dr. Sophia Rikkin (Marion Cotilard). Hun er også er datter til sjefen for organisasjonen, Dr. Alan Rikkin. Hun har fulgt med på Callum og testet blodet hans for å se om han var en direkte avsender av en snikmorder ved navn Aguilar, som har vært død i 500 år.

Callum skjønner ikke med det første hva alt dette går ut på. Men Sophia forklarer at de trenger hans hjelp for å finne noe som heter ’’Edens eple’,’ ved å koble han til en maskin som kan gi tilgang til Aguilars minner. Snikmorderen var den siste til å holde eplet før det forsvant. I og med at Callum ikke har noe valg, siden han allerede er død for samfunnet bestemmer han seg for å hjelpe til.Disse minnene vil føre dem videre i jakten og gi svar på hvor ’’Edens eple’’ ble gjemt.

Hvem er hvem? Og hva er det som skjer?

Muligens den beste måten å introdusere oss for en historie ingen kjenner til, er å koble hovedkarakteren til en maskin, som viser minner til snikmorderen Aguilar fra den spanske middelalderen på 1492-tallet ifølge regissøren Justin Kurzel.På denne reisen følger vi hemmelige snikmordere i organisasjonen som har eksistert helt siden middelalderens Spania, og fram til idag.

Denne ”organisasjonen” har blitt til av samfunnets avvikere. De kriminelle, de farlige, de med veldig spesielle ferdigheter som har skapt en ordning mot det onde. Nemlig Tempelordenen som Dr. Sophia og Dr. Alan Rikkin er medlem av.Den eldgamle organisasjonen Tempelordenen er derimot laget av maktsyke folk, med begjær for kontroll og ledelse. Dette er rike, men velutdannede mennesker som har lenge vært på toppen i samfunnet og fortsatt er i den virkelige verdenen – og de er på jakt etter eplet.

Det er ikke vanskelig å se hvem snikmorderorganisasjonen er og hvem de slåss mot. Ikke er det mange karakterer de velger å fokusere på. De to karakterene vi møter fra snikmorderorganisasjonen er Aguilar (Callum’s stamfar) og en som jobber tett med han Maria (spilt av Ariane Labed).Vi ser som oftest dem som et team og følger med på oppdraget gjennom disse minnesekvensene Callum opplever. Det er store og lange slåsscener hvor begge partiene går fram og tilbake i denne lange kampen som til slutt blir veldig ensporet.

Alt av minnesekvensene foregår på spansk, så det kan hende det blir vanskelig for noen å følge med på slike detaljerte og episke scenene.For spillelskere kan dette derimot være en fornøyelse, siden annet enn action, finnes det lite dialog, og man blir nesten ikke spesielt knyttet til karakterene i filmen.

Dr. Sophia har flere pasienter som er avsendere til ’’snikmordernes organisasjon’’ og Callum er en av pasientene hennes. De holdes ’’fanget’’ hos organisasjonen som Lynch ble reddet av før han døde.Og alt er avhengig av hvor eplet er og hvem som kommer til det først. Tempelordenen eller snikmorderne.

 

Tynn historiefortelling, men fete scener

Kurzel har valgt å gjøre hele filmens opplevelser basert på den samme måten man spiller et action-eventyrspill. Sammen med co-regissør Michael Fassbender, har begge jobbet veldig lenge med filmen, basert på suksesspillet ’’Assassin’s Creed’’ som er allerede på multiplattform og har hele ni hovedtitler og mye spennende tilleggsmateriale.

Her har Kurzel og Fassbender satset alt på fancy kamerabruk til heftige parkour/action scener. Og det er slik mesteparten av filmen foregår. Med veldig lite dialog, og heller en slags montasj av scener delt i flashbacks, med hint av virkeligheten.

Filmen i seg selv er nydelig og utstråler med fantastisk musikk laget av Jed Kurzel. Alle de heftige parkourscenene er helt råe – i denne avdelingen har de scoret en del poeng. Så hvis du har en svakhet for fete filmer med god musikk, må du skaffe deg en billett.

Historien i filmen er ganske tynn. Den legger seg heller i bakgrunnen, slik at vi får oppleve mest mulig av dagens film-teknologi. Men her tror vi at Kurzel satser på å lage flere oppfølgere med Fassbender i hovedrollen. Man kan ennå ikke si om det kommer til å skje, med tanke på at filmen allerede har fått mikset kritikk.

’’Assassin’s Creed’’ er en film for deg som enten er en stor fan av Fassbender, eller for deg som ønsker å se ditt favorittspill på storskjermen. For oss andre vil vi anbefale med å vente til filmen har kommet ut på dvd eller Blu-ray.

Terningkast: 2/6

Tekst: Thea Gvalia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.