Denne filmen er basert på den inspirerende, sanne fortellingen om Robin Cavendish som var det første menneske med lammelse som bodde utenfor sykehuset. Historien begynner med hvordan han og kona Diana møttes og viser raskt hvor spennende liv de hadde før Robin fikk Polio. Han får en kjempe depresjon som følge av at han ikke kan bevege seg eller snakke lenger. Men med god hjelp av venner og Diana får livet til Robin en helt ny mening gjennom det å finne en ny måte å leve på, ikke bare overleve.

Filmen er produsert av sønnen til Robin og Diana, Jonathan Cavendish som er med på å gi filmen et hjerte. Rollen som Robin har Spiderman-stjernen Andrew Garfield. En rolle han virkelig gjør fantastisk. Selv om karakteren sliter store deler av filmen med å snakke viser Garfield utrolig mye gjennom det lille han kan bruke kroppen. Claire Foy, kjent fra The Crown har en ganske lik rolle i denne filmen som i serien hun har blitt så kjent for, men gjør det helt fantastisk. Hun passer virkelig perfekt i rollen som en sterk britisk dame på 50-tallet. Filmen har også Tom Hollander (pirates of the caribbean, Mission: Impossible – Rogue Nation) som spiller begge tvillingbrødrene til Diana. I denne rollen legger han til en enkel- litt britisk humor som filmen så sårt trenger.

Filmen har et raskt hendelsesforløp som gjør at man sitter litt og lurer, men er nødvending for å få frem hvor fantastisk denne historien er. Musikken er perfekt og klarer virkelig å sette en stemming du kan leve deg inn i. Det er også flott filmet både i form av natur, stemning og nærbilder på viktige ansiktsuttrykk. Man blir sittende med en god klump i halsen og masse inspirasjon til å gjøre det meste ut av sitt eget liv.

Redaktøren for filmen er ingen andre enn Andy Serkis. Som er ganske ny som redaktør, men kjent skuespiller fra filmer som Ringens Herre, planet of the apes og Avengers.

Premiere 3.11.

Tekst: Mia Wright

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.