Et godt gjennomført «reboot» basert på skrekkromanen under samme navn. Barneskuespillerne og musikken er helt prima, og sammen med en morderisk klovn vil du garantert bli underholdt.

Terningkast: 5

 

Aldersgrense: 15 år

I den lille amerikanske byen Derry har flere barn forsvunnet på mystisk vis, noe som tilsynelatende kun blir lagt merke til av andre barn. Monsteret bak alt dette er derimot ikke veldig mystisk– etter 10 minutter blir vi introdusert til Pennywise (Bill Skarsgård); en klovn med overnaturlige evner som liker å skremme barn før han kidnapper og spiser dem opp.

Filmen foregår på 80-tallet og har en «Stranger Things» vibe rundt seg. Man følger en liten gjeng med unger som av ulike grunner skiller seg ut og blir mobbet for det. Mobbingen er ikke på et «kallenavn-nivå» – barn banket opp og knivstukket av VGS elever. Dette er såpass intens at det nesten stjeler rampelyset av Pennywise. Barna har, som alle andre mennesker, sin personlige indre frykt – og det er i denne forbindelsen barna møter på klovnen. Når de etter hvert innser at alle i gjengen har hatt en lignende ufyselig møte med monsteret, bestemmer de seg for å finne en måte å beseire han på. Aller mest motivert er Bill som tviholder håpet på at hans forvunnede bror er stadig i live.

Disse barneskuespillerne imponerer. De er troverdige når de er trist, redd og sint. De vil få deg til å le med deres voksne vitser og naive synspunkt på sex og verden.
Sammen med den dystre og velproduserte musikken er mye av ryggraden til It-filmen solid, men er filmen skummel? Ja, det er den. Er det en moderne klassiker? Ikke akkurat. Filmen benytter seg et par billig «jump-scares» og har kanskje litt for mange troper fra sjangeren. Likevel er ikke filmen alltid forutsigbar, den vil teste enkeltes seeres grenser. De aller fleste vil nok sitte på kanten av setet og frykte det neste som vil skje.

Kinosesongen i høst starter godt med «It», en film jeg hadde lave og dårlige forventinger til. Dette har lært meg, og kanskje dere lesere, at en bør ikke la seg lett påvirke av «sofaanmeldere» på det store nettet – spesielt når det gjelder fordommer mot en film før den er lansert på lerret.

Ta med dine nære og kjære folkens, klovnen «Pennywise» er her for å gi deg en skummel, men god opplevelse!

Tekst: Amir Hayek

Forfatter

, ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.