Regi: Zack Snyder

Medvirkende: Henry Cavill, Gal Gabot, Ben Affleck, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Ciarán Hinds, Amy Adams, Jeremy Irons, Robin Wright, Connie Nielsen, Amber Heard, Diana Lane, Billy, Crudup, J.K. Simmons. 

Forventningene til denne filmen var blandet for meg. Zack Snyder har laget en av favoritt filmene mine, Sucker Punch og en god film til, 300. Resten er ikke filmer jeg ønsker å se igjen. Dette er blant annet skaperen bak Man of Steel og Batman VS Superman.

Justice League gjør det bedre enn de tidligere superhelt filmene hans, men jeg er fortsatt ikke imponert. DC har heldigvis ikke prøvd å lage like mye komedie ut av filmene sine som Marvel, og selv om filmen er spennende er plottet en dårlig versjon av akkurat det samme vi har sett før.

Steppenwolf (Ciarán Hinds), en av “The new Gods” skal nå ta over Jorden. Vi kjempet mot han og hans arme for 5000 år siden og vant, men han er nå tilbake for å hente de tre kubene som i filmen heter Motherboxes. De er så å si det samme som Tesseract i Marvel filmene, bare at det er tre av dem og om de bli koblet sammen kommer dommedag. Amazonene, Folket av Atlantis, De gamle gudene og mennesker kjempet sammen mot han sist, nå ligger verden i Batman (Ben Affleck), Wonder Woman (Gal Gabot), Flash (Ezra Miller), Aquaman (Jason Momoa) og Cyborg (Ray Fisher) sine hender. Dette går ikke så bra. De merker tapet av Superman (Henry Cavill). Cyborg, som egentlig skulle dødd i en ulykke, er satt sammen med hjelp av den ene Motherboxen til et supermenneske. Dette gir Batman en idé om at de skal prøve å gjenopplive Superman. Først da kan dette teamet ha en sjanse mot Steppenwolf og hans arme av tidligere fallene vesener som nå ser ut som insekter.

Filmen har brukt så mye CGI at det kunne like gjerne bare vært en animasjonsfilm. De har til og med ikke klart å la leppene til Cavill være i fred. Det ble bare rotete og dårlig.

I Superman VS Batman møtte vi en sliten og gammel Batman. Dette er også en gjenganger i denne filmen. Ikke bare er han blitt gammel, men i blandingen av superhumens, amasoner og aliens blir han bare veldig menneskelig og dermed svak. Hva annet enn penger han tilføyer gruppa, er jeg fortsatt ikke sikker på.

Superman har fått en helt ny side, fortsatt like lojal og god som alltid, men vi får se en litt mørkere side jeg må si jeg satt pris på.

Det er ingen tvil om at Flash er for Justice League hva Spiderman er for The Avengers. En uerfaren fyr som kan hjelpe litt til, men kommer med mer morsomme replikker enn hva han faktisk gjør.

Aquaman er akkurat det jeg forventet han var. Sur, grinete, men med på ting fordi han føler han må. Han og Cuborg er vel de eneste vi ser har en karakterutvikling i denne filmen. Noe som kanskje ga filmen litt mer substans.

Wonder Woman var like fantastisk i denne som i sin egen film og selv om hun tar den typiske “kvinnerollen” i gruppa så er det ikke mye annet å klage på over karakteren hennes.

Cyborg gir filmen lite annet enn at han er delvis maskin og kanskje er den eneste som har en sjans til å gjøre noe med selv Motherboxene.  Men karakteren kan ha mye å by på i senere filmer.

I superheltenes verden gjør ikke DC det like bra som Marvel. Jeg kommer nok kanskje til å se denne igjen, men den er ikke på Wonder Woman sitt nivå.

En del bakgrunnshistorie kommer opp her så om du er interessert i å se DC-filmer videre ville jeg nok fått den med meg. Og det er absolutt en film du får mye mest ut av på et kinolerret, men den er ikke verdt kinobilletten om du ikke er spesielt interessert.

Tekst: Mia A. Wright

Forfatter

Latest Posts from Unikum

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.