Navn: Natta pappa henta oss
Sjanger: Animasjon/Dokumentar 
Regi: Steffan Strandberg 
Medvirkende: Steffan Strandberg, Auen Elias Labdon, Gabriel Korneli Hammerseth m.fl.

Natta pappa henta oss er en sørlandssommer av en film, som handler om Steffan og broren sitt kompliserte forhold til sin mor.

En dokumentar av Steffan Strandberg, som er skrevet med hjelp av Trond Arntzen, om to brødre sitt liv som små, hvor ting er ganske annerledes enn normalen. Fra første stund introduseres vi til Kristiansand, først ved det ikoniske tårnet på domkirka, og ved hav og sørlandssol i resten. Kristiansandsguttene vil heller være ute og sykle, og å plukke tomflasker på stranda, enn å være hjemme. Og det vil visst mamma også.

Vi aner fort at her er det noe galt. Mamma drikker og pappa er borte. Steffan som ung, Auen Elias Labdon, forteller med voiceover over en blanding av animasjon og gamle filmklipp, om hvordan det er å leve med mamma. Den voksne Steffan Strandberg bryter av og til inn og forteller hvordan det er å leve i dag, etter mamma.

Dokumentaren viser elegant de kompliserte følelsene som oppstår når man har en mor som ikke er slik en mor skal være, både som ung og som voksen i ettertid. Med en blanding av både klipp fra i dag, hvor Steffan forteller i bruddstykker om sine følelser og tanker, og med private filmklipp fra hans egen barndom, og i tillegg animasjon som dramatiserer historien, kommer man helt nær på historien.

Animasjonen gir dokumentaren et barnlig trekk, som jeg føler passer fint inn med barneperspektiver som forteller om hva som skjer, og det gir også muligheter for effekter man ikke hadde klart med vanlig spillefilm. Blandingen av medier gir en interessant og fin fremstilling, som jeg føler samsvarer godt med den lavmælte tonen i filmen.

Alt i alt er Natta pappa henta oss en veldig pen og lavmælt film. Den er som en sørlandsommer i fremstilling, også med litt tordenvær og regn, men den vil være en fin opplevelse for alle turistene også.

Tekst: Katrine Tveito

Forfatter

,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.