Originaltittel: Adrift
Sjanger: Drama
Regi: Baltasar Kormákur
Manus: Aaron Kandell, Jordan Kandell og David Branson Smith
Medvirkende: Shailene Woodley, Sam Claflin, Grace Palmer, Jeffrey Thomas og Elizabeth Hawthorne
Norgespremiere: 1. juni 2018

Adrift skildrer den utrolige historien om to sjøfareres kamp om overlevelse i møte med orkanen
«Raymond» og det nådeløse Stillehavet.

Denne våren tilbys kinoseere verden over en dramatisk visualisering av Tami Oldham og Richard Sharps ekstraordinære møte med naturens mørke vrede. Filmen starter på en sterk note, med Tami (Shailene Woodley) fortapt og alene, omringet av en fuktig og blå ødemark som strekker seg milevis i
enhver retning. Med seilbåten i ruiner, og sin forlovede (Sam Claflin) utav sikt, kastes hun ut i en kamp om liv og død. I et miljø hvor mat er mangelvare og vannet giftig, må hun kjempe med alt hun har, og alt hun er, for å i det hele tatt ha et håp om overlevelse.

Med Baltasar Kormákur bak spakene begir vi oss ut på en søken etter mening, kjærlighet, håp, og liv. Historien formidles gjennom kronologiske bruddstykker som visualiserer hvem protagonistene er og hvem de en gang var, hva de frykter og hva de ønsker å nå. I en kjærlighetshistorie som strekker seg over halve kloden, fra Tahiti til California, blir vi vitne til en romantisk tilfeldighet som forener to ensomme sjeler på en reise inn i det ukjente. En reise som raskt møter sin stopp i møtet med en av de sterkeste orkanene i moderne historie.

Fortellingen, som er en filmatisering av den litterære biografien Red Sky at Mourning: A True Story of Love, Loss, and Survival at Sea, akkompagneres seeren med fantastiske skuespillerprestasjoner, vakre landskapsbilder så vel som intime sannheter, dialog som virkelig fanger det dystre og vakre, og
pulserende toner som fredfullt vagger i takt med livets skjøre natur. Shailene Woodley gjør her en utmerket prestasjon i portretteringen av Tami Oldhams møte med naturkrefter og indre demoner, og fører en fin balansegang mellom den vakre dansen med motspiller Sam Claflin og den knivende kampen mot blått hav og en stadig degenerativ mental tilstand.

Adrift er spennende og velkomponert film som virkelig fanger audiensens oppriktige interesse for det som vil bli husket for å være en vakker, så vel som en fryktinngytende, kjærlighetshistorie.

 

 

 

 

 

Tekst: Roger Holmen Larsen

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.