Norgespremiere: 23.08.2019
Originaltittel: Askeladden - I Soria Moria slott
Sjanger: Eventyr, familiefilm
Skuespillere: Vebjørn Enger, Eili Harboe, Mads Sjøgård Pettersen, Elias Holmen Sørensen, Thorbjørn Harr, Christian Skolmen
Regi: Mikkel Brænne Sandemose
Nasjonalitet: Norge
Lengde: 1 t, 41 min.

Det var en gang, for lenge, lenge siden. Espen Askeladd og hans to brødre, Per og Pål, ble invitert på slottsball for å feire prinsesse Kristins 19-årsdag. På denne glade festdagen ble kongeparet forgiftet, og falt i dyp søvn. Per og Pål ble satt i fangehullet, mistenkt for gjerningen. Espen overtalte prinsessen til dra med han ut på leting etter Soria Moria slott for å finne Livets vann, det eneste som kunne redde foreldrene hennes og renvaske Per og Pål for gjerningen de ikke hadde begått.

En lang reise ble påbegynt, en reise som skulle ta Espen og prinsessen innom flere kjente eventyr, som Stubbekjerringa som satt nesa fast i en stubbe, den sjuende far i huset, magiske støvler og Draugen. En reise som innebar farer som lurte rundt hvert hjørne, en magisk fele, skumle dansker, og et trehodet troll.

Klarte de til slutt å redde Per og Pål, fant de frem til Soria Moria slott, og rakk de frem i tide? Og enda viktigere, fikk Espen Askeladd prinsessen og halve kongeriket? Hvordan eventyret endte, får du bare vite dersom du ser filmen.

I ekte Askeladdens «jeg fant, jeg fant» – stil, blir du som publikum tatt med til skogs, til fjells, og til havs, og på oppturer og nedturer. Med en gang filmen starter, settes du som publikum i eventyrstemning. Musikken, tegningene, og fortellerstemmen sørger for det. Humoristiske scener i filmen passer for de voksne, mens det faktum at ikke filmen når en spenningstopp, og at du som publikum aldri føler at det aldri egentlig er noe fare når de er ute på reisen sin, gjør at filmen er godt egnet for barn. Filmen passer for familier med barn, eller rett og slett bare alle som elsker eventyr og som har vokst opp med historiene om Per, Pål, og Espen Askeladd.

Og snipp, snapp, snute, så var eventyret ute.

Tekst: Martha Simonsen

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.