Avengers-gjengen er tilbake i nok et storslaget actioneventyr fra marvel serien. Hvis det er en filmserie du liker, er det ingen tvil om at dette er noe du ikke kan gå glipp av.

Filmen starter actionfylt hvor Avengers-teamet er på jakt etter den magiske staven til Loki fra de forrige filmene. For øyeblikket er den gjemt i Hydra (forskningsenheten til tyskerne fra andre verdenskrig) sin militærbase. Her møter vi på alle de store heltene fra marvel-filmserien, Iron-Man (Robert Downey Jr.), Thor (Chris Hemsworth), Hulken (Mark Ruffalo), Widow (Scarlett Johansson), Hawkeye (Jeremy Renner), og Captain America (Chris Evans).

Etter å ha fått tak i den magiske staven, prøver de å finne mulige løsninger til hva den kan bli brukt til, en av dem er å ta i bruk kraften til staven. Risikofritt er det selvsagt ikke, og det medførerer til at skapningen Ultron blir, på en eller annen måte, frigjort. Filmen sier ikke eksplisitt hvordan denne skapningen blir til eller frigjort, ei heller hvorfor det skjer. Ultron er en form for kunstig intelligens, og inntar ethvert objekt som kan styres digitalt.

Ultron (James Spader) er eksentrisk og langt ifra en ensidig ”drep-alle-mennesker-uten grunn”-type skurk. Filmen er langt ifra dyp der de bevisst hopper over de moralske konsekvensene ved bruk av kunstig intelligens, men det er heller ikke den type film som bør utforske et sånt tema.

”Avengers: Age of Ultron” er for de som liker tregneseriehelter på kinolerettet, det er veldig urealistisk, men utrolig morro. Filmskaperen Joss Wheaton vet virkelig hvordan man balanserer de mangfoldige superheltene og gjør hver av dem minneverdig.

Terningskast: 5


Tekst:
Amir Hayek & Helen Mehammersend e-post
Bilde: www.sciencefiction.com

 

 

Forfatter

, , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.