Nazizombiene er tilbake!

Det lille tallet 2 som i ny og ne dukker opp bak filmtitler du allerede har sett, som f. eks. Star Wars episode 2 og Fritt Vilt 2, er meget sjelden et kvalitetstegn. Men det finnes ikke regler uten unntak.

Død Snø 2 er et slikt unntak. Til å være en som egentlig ikke finner særlig mye glede i blod og gørr er dette noe av det festligste innen zombiefilmer jeg har sett. Om dette i det hele tatt egentlig er en zombiefilm er et spørsmål verdt å stille. Filmuniverset til Wirkola er på alle måter ellevillt, og til denne filmen har han fått enda litt mer ressurser å rutte med. Og tross uttalelser om at man ikke ser hvor lavt budsjett de tidligere filmene hans har hatt, så viser Død Snø 2 at større budsjett = mer gøy.

Interasjonale skuespillere er også lik mer gøy. Det er vanskelig å ikke hyle når Martin Starr fra Freaks and Geeks dukker opp som småsleivete zombienerd og medlem av The Zombie Squad. Størsteparten av skuespillerne har vært med i Wirkolas tidligere produksjoner, og det er egentlig bare et kvalitetstegn.

Død Snø 2 er et herlig stykke slapstick som har klart å forkle seg som sjangeren zombiefilm. Gå og se den! PS: Husk spypose om du ikke er så begeistret for blod, gørr og innvoller.

Tekst: Tale Haukbjørk Østrådal – red@unikumnett.no

Foto: Filmweb

Forfatter

, ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.