brothersgrimsbyDette er en kaotisk, grisete og «sjokkerende» spion-duo komediefilm servert av Sacha Baron Cohen. Her er det «Blue humor» på sitt beste, med noen minneverdige action-sekvenser.

Vår hovedkarakter Nobby bor i den engelsk fattig-fiskebyen Grimsby, hvor de aller fleste er fanatisk opptatt av engelsk fotball og øldrikking. Med en familie på hele 11 stk, har han mildt sagt hendene sine «fulle», til tross for er det et stort hull i livet hans.

Manifestert savn
Nobby savner sin bror som forsvant mystisk for 28 år siden. Dette savnet har fysisk manifestert seg i form av et helt rom dedikert og dekorert etter brødrene sine minner og opplevelser. Men en dag, ut av det blå, får Nobby en ledetråd om broren sin tilstedeværelse ved en viktig fredskonferanse i London. Med all hastverk, reiser Nobby til storbyen for å gjenforene seg med sin bror. Han er dog ikke klar over at hans bror, Sebastian, er en agent for MI6 og at hans jobb på konferansen er å forhindre et potensiell snikmordforsøk. Uvitende om dette faktumet, klemmer Nobby til sin bror i det verst tenkelige øyeblikket.

Denne latterlig og hysteriske gjenforeningen resulterer i at en uskyldig person blir drept, og Sebastian blir ansett som en landsforræder. Sammen må Nobby og Sebastian forhindre et livsfarlig plot mot menneskeheten, samtidig som de blir jaget av deres egne landsmenn.

Typisk Baron Cohen film
Grimsby er en veldig typisk Sacha Baron Cohen film, den er veldig kreativ i sin grisete humor og ønsker å fortsette med å sjokkere publikum. Etter min mening, klarer han dette igjen og ikke bare for nye seere, men også for de som har blitt litt «desentizied» av ekstrem humor og vold i moderne filmer. Filmen er likevel ikke fylt av bare grisete humor, men du vil få servert en rekke popkulturvitser som omtaler skandaler og den overfladiske kjendisverdenen i Hollywood.

Filmen tilbyr også en god del actionsekvenser – spesielt imponerende er scenen i førstepersonsperspektiv. Den overgår nesten alle actionscener fra de moderne Bond-filmene.

Å beskrive humorscenene i noe særlig detalj vil være med på å ødelegge kinoopplevelsen, derfor anbefaler jeg se å traileren til filmen før du besøker kinoen. Traileren til filmen gjør en utmerket jobb i å fortelle hvor villig de er til å gå og det er en god nok indikator på at dette er verdt å se på.

Terningkast: 4

Tekst: Amir HayekSend mail
Foto: www.comingsoon.net

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.