Norgespremiere: 25.10.2019
Originaltittel: Hustlers
Sjanger: Drama
Skuespillere: Jennifer Lopez, Constance Wu, Lili Reinhart, Cardi B, Julia Stiles
Regi: Lorene Scafaria
Nasjonalitet: USA
Lengde: 1 t. 50 min.
Aldersgrense: 12 år
Begrunnelse: Denne filmen fra strippeklubbmiljø inneholder flere scener med skildringer av
kvinner som simulerer sex for menn. Den inneholder også flere scener som viser menn som blir neddopet. Filmen får derfor 12-årsgrense.

Historien blir fortalt av Destiny (Wu), som blir intervjuet av en journalist, spilt av Julia Stiles. Her forteller Destiny historien om hvordan hun gikk fra å være en uskyldig stripper, til å bli en førsteklasses svindler.

Det hele starter når Destiny møter Ramona (Lopez), som lærer henne alt hun trenger å vite om gamet. Altså, hvordan man får mest mulig penger ut av de mennene som har mest. Livet leker for jentene frem til finanskrisen i 2008, og de blir tvunget ut i lavtlønnede yrker. Alle strever med å få endene til å møtes, og det er da Ramona får en strålende ide.

Vi ser jentene gå fra fattig, til rik, til fattig, og til rik igjen. Filmen fokuserer på vennskapet mellom Destiny og Ramona, og om å velge sin egen familie når ikke du har en. Det er en film som også handler om penger, overlevelse og grådighet. Om å være økonomisk uavhengig og bare ville det beste for familien din. Og shoppe litt innimellom, selvfølgelig. I filmen blir rollene snudd på hodet. Det er kvinnene som sitter med makten, og Wall Street-mennene som blir svindlet.

Den mest imponerende skuespillerprestasjonen i filmen kommer fra Jennifer Lopez. I en alder av femti gjør denne dama rent bord, og har en kropp selv mange tjueåringer bare kan drømme om. Som skuespiller, men også som danser, får hun vist seg frem fra sin beste side. Dessverre gjør ikke filmen det. Filmen har alt, men mangler det lille ekstra, som gjør at du blir sugd inn i en verden av overdådighet og luksus, og som du bare drømmer om å bli en del av.

Vennskapet mellom Destiny og Ramona og de andre jentene, og intervjuet mellom Destiny og journalisten, gir deg ikke følelsen av at du går glipp av noe. Dette selv om livene deres ser særdeles \ eksklusive ut, særlig i scenen hvor de alle sammen feirer jul. Filmen fanger ikke publikum helt, til tross for mye handling. Til å være en film som handler om strippere, kunne det vært fokusert i mye større grad på musikken også. Noe som derimot fungerer godt i filmen, er fokuset på effekten av finanskrisen. Dette var en tid hvor mange ble desperate, og mange gikk ned i levestandard. For mange handlet det i denne tiden om å overleve, og man gjorde det man måtte gjøre. Her lykkes filmen i å få frem hvordan livene til mange ble i ettertid av krisen.

Alt i alt en helt ok film, men dette er kanskje ikke filmen man prioriterer å ta kinoturen for.

Tekst: Martha Simonsen

Forfatter

, ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.