Basert på Broadway-showet under samme navn, samles ulike fabler i et veldig snodig plot, hvor hver handling skal synges om, og om igjen. Hvis du misliker musikaler bør du styra unna, hvis ikke kan «Into The Woods» være verdt en titt.

«Det var en gang..» setter filmen i gang med en oppsummering av hovedkarakterene; nemlig en baker og hans kone, men også lille Rødhette, Rapunzel, Askepott og Jack og Bønne-stengelen. Etter oppsummeringen får bakeren et uventet besøk av hans nabo, nemlig den forferdelige heksa (Meryl Streep). Denne heksa har nemlig forbannet baker-paret fra å få barn basert på ugjerninger gjort av bakerens far. Men helt hjerteløs er ikke heksen, i bytte mot fire gjenstander som de må finne fra kjente eventyr, lover hun å heve forbannelsen. Dette må de klare på tre dager.

De ulike karakterene møter hverandre «into the woods» på snodige og til tider morsomme situasjoner. Du vil møte på ulike trekk fra de forskjellige eventyrene og fablene, men alltid med en tvist eller to. Et par eksempler er at vi møter på ulven i form av Johnny Deep iført et barnevennlig ulvekostyme, eller at lille Rødhette er egentlig en drittunge som stjeler brød og godteri for «å gi det til bestemor».

«Into the Woods» er en musikalsk fantasi film, fra start til slutt. Syngingen virker for meg å være dubbet til alle tider, men til gjengjeld er gjennomføringen for min del hakket bedre enn «Les Miserables». Enkelte av sangene og hendelsen kan gjøre noen utilpass, kanskje aller mest med Johnny Deep og hans interaksjon med lille Rødhette. Det hele virket litt «på kanten», snakker ulven med sin mat, eller voldtektsoffer? Heldigvis er resten av interaksjon ganske morsom og underholdende.

Spesialeffektene, kostymene og makeup er de tre tingene som er godt gjennomført under hele filmen. Enkelte scener som vises ble også vist under broadway-showet som filmen baserer seg på. Det er godt å se at enkelte ting kan brukes riktig på tvers av forskjellige medier.

Hvorvidt Into the Woods er filmen for deg, er helt avhengig om du liker eller misliker musikaler. Jeg personlig er veldig glad i filmene «Grease» og «Saturday Night Fever», men har sjeldent likt noen andre filmer i samme sjanger. Min opplevelse av filmen var at dette var en godt gjennomført musikal med et snev av interessante tvister av de gamle eventyrene som vi alle kjenner til.

Terningskast: 4

Tekst: Amir Hayek nett@unikumnett.no

Foto: video.disney.com

Forfatter

, , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.