En morsom og actionfylt britisk spionfilm fra filmskaperne av «Kickass» og X-men First Class».

Etter allerede kun ett minutt vil publikum få inntrykket av hvilken tone filmen ønsker å ivareta, nemlig et stadig hopp mellom komedie og alvorlige action-scener.
Sistnevnte skiller seg ut fra de andre spionfilmene ved at omtrent alle kamp-scenene «vises» som om det var ett opptak, framfor kutting og bytting på kameravinkler. Jeg sier «vises» fordi jeg er overbevist om at det har blitt foretatt noen gode filmteknikker for at publikum skal tro at alt er filmet på kun ett opptak. Falsk eller ekte, så er det likevel utrolig imponerende og kult å se på! Merk at filmen gjør seg fortjent for sin 15-års aldergrense.

Kingsman er en ultra-hemmelig spion-organisasjon som benytter seg av dekknavn fra «legenden om ridderne av det runde bordet». På toppen har vi Arthur (Michael Caine) og hans kollegaer Merlin (Mark Strong), Lancelot (Jack Davenport) og ikke minst Galahad (Colin Firth). Kombinert med filmens skurk Valentine (Samuel L. Jackson) har filmen en stor mengde kjente skuespiller, unntatt hovedpersonen «Eggsy» (Taron Egerton). For å være omringet av så mange kjente navn, og ikke minst for å være en ung og relativt uerfaren skuespiller så gjorde han en meget god jobb Han virket naturlig og ga meg aldri inntrykket for å overspille. Dette er han ikke alene om, Colin Firth passer veldig bra som en «gentleman-spion» med muligheten til å slå ut og drepe alle i et rom, hvis han måtte. Jackson overbeviser som en avslappet gal multi-milliardær som lesper og er utrolig redd for synet av blod og vold. Dette faktumet benyttes av filmskaperne godt for å skape høy latter blant publikum.

Handlingen i filmen foregår for det meste rundt rekrutteringen av nye agenter for «Kingsman» og «Valentine» sin meget spesielle plan om å løse klimaproblemet. Rekrutteringen innebærer en del uortodokse, men spennende tester. Vi får noe karakterutvikling hos hovedpersonen, men det er ikke dette som vil friste folk å se filmen på kino. Oppgjøret med skurken i filmen bygger seg opp og kulminerer til slutt i andre halvdel av filmen med to-tre store og flotte slåsscener. «Rytmisk vold» eller voldelig ballett er det nærmeste jeg kan befatte å beskrive scenene.

Filmen «Kings: The Secret Service» tilbyr ca. to timer fylt med action og latter med en rekke kjente fjes. Filmen anbefales på det sterkeste, og det gjør meg litt trist at det mest sannsynlig at det ikke blir noen etterfølger. Likevel har filmen kastet litt lys på skuespilleren Taron Egerton, han kan håndtere en rolle blant de store britiske skuespillerne. Hva blir det neste mon tro?

Terningskast: 5

Tekst: Amir Hayeknett@unikumnett.no

Foto: www.superheromovienews.com

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.