En artig og rørende animasjonsfilm som egner seg godt for alle aldersgrupper.

phantom_boy_still

«Phantom Boy» er en belgisk og fransk animasjonsfilm om den kreftsyke gutten, Leo, med den unike evnen til å forlate kroppen sin som et fantom. Han får mulighet til å reise og fly igjennom bygninger helt usynlig, men da kun for en liten periode. På sykehuset får Leo en ny venn: en politimann såret av byens mafiaskurk. Bekymret for byens sikkerhet, går Leo og politimannen sammen om å ta skurken med unike og kreative planer. Med et slikt plot er dette definitivt ikke en tradisjonell superheltfilm, den inneholder momenter av reelt rørende øyeblikk som både de små og eldre kan forstå og verdsette. Vi får også presentert mange morsomme situasjoner, selv om et par av dem kanskje er bedre presentert på originalspråket.

Phantom Boy skiller seg videre ut med deres animasjonsstil, den er håndtegnet framfor rent dataanimert animasjonsfilm som for eksempel Toy Story. Den sjarmerende og fargerike tegnestilen passer godt til filmens tone og motiv. Dubbing og lydeffektene er godt implementert og virker naturlig fra begynnelsen til slutten av filmen.

Kino på sommeren er ofte fylt med dyre, men enkle storfilmer fra Hollywood; hvis du har barn (eller ønsker et alternativ) kan jeg lett anbefale Phantom Boy». Filmen inneholder både artige og rørende scener som vil gi mange mulighet til diskusjon etter filmen.

Terningkast: 5

Tekst: Amir Hayek

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.