I skyggen av den første filmen, kommer Elizabeth Banks sin debut som regissør, med dets dårlige vitser og middelmådig musikkopptreden.

I ”Pitch Perfect 2” følger vi Barden Bellas, en amerikansk A cappella gruppe som konkurrer på universitetsbasis og ikke minst verdensbasis. Gruppen består av et mangfoldig forskjellige damer og har vært en stor suksess i mange år som regjerende nasjonsvinnere. Vel, inntil nylig.

Etter en meget stor og flau tabbe under opptreden for presidenten av USA har gruppen blitt bannlyst fra mange store arrangementer. Ikke nok med det, har de også blitt benektet muligheten til å rekruttere noen flere inn i musikkgruppen. Dette var likevel ikke nok til å stoppe dem fra å finne en plass til en helt fersk universitetsstudent, nemlig vår første hovedkarakter, Emily. Datter av en tidligere ”Barden Bellas” medlem, positiv og optimistisk, og som skiller seg ut fra de andre med at hun elsker å lage sine egne sanger. (A cappella handler vanligvis bare om å synge coversanger). Vår andre hovedkarakter er Becca (Anna Kendrick) som er koreografen og lederen av gruppen. Hun har bestemt at dette skulle være det siste året med opptreden for den nåværende ”Barden Bellas”. I den sammenheng benytter hun seg av muligheten til å starte sin drøm om å bli en musikkprodusent, i all hemmelighet for resten av medlemmene. Dette viser seg å komme i konflikt med gruppen sitt ønske om å delta i verdensmesterskapet, spesielt når de skal møte den tyske A cappella gruppen ”Das Sound Machine”. De er perfeksjonister, nådeløs og vakre i sine danseoppvisninger.

Resten av gruppen består av tre ukjente, to stereotypiske etnisk minoriteter og ”Fat Amy”. Sistnevnte var meget morsom i forrige film, men hun er mye mer slem og umorsom i oppfølgeren.

Filmen er riktig kategorisert som en musikalsk komedie, men dessverre er den ikke særlig morsom. Vitsene er lagt opp riktig, men utførelsen er veldig tam og lat. Det hele føles som første utkast av et manus, og da heller ikke et godt et.

Filmen har allerede gjort det meget bra på ”box office” og fått litt over middels god kritikk.

Terningskast: 3

Tekst: Amir Hayeksend e-post

Bilde: wegotthiscovered.com

Forfatter

, , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.