Originaltittel: Rampage
Sjanger: Action, eventyr, sci-fi
Regi: Brad Peyton
Manus: Ryan Engle, Carlton Cuse, Ryan J. Condal og Adam Sztykiel
Medvirkende: Dwayne Johnson, Naomie Harris, Malin Akerman, Jeffrey Dean Morgan, Jake Lacy og
Joe Manganiello m.fl.
Norgespremiere: 13. april 2018

En klisjefull testosteronbombe.

«Big meets bigger». Allerede før du har satt deg ned i kinosalens komfortable skinnseter så har regissør Brad Peyton levert et uomtvistelig inntrykk av hva man har i vente. Lyset slukkes, og Peyton leverer fra første scene. Filmens åpning tar oss med til en romstasjon i flammer og kameraet følger tett etter den siste gjenlevende astronauten, som i en panisk tilstand flykter gjennom den gravitasjonsløse dødsfellen. Flammene stiger og temperaturen øker, men det er mer enn bare naturkrefter i helene hennes.

Nede på jorden, dypt inne i San Diegos eksotiske dyrereservat, introduseres vi til Davis Okoye (Dwayne Johnson) og teamet hans. Okoye er reservatets primatolog, med gorillaer som ekspertiseområdet, og sammen med adoptivprimaten George preges hverdagen av fint vær, finere damer, og grov humor formidlet på tegnspråk. Denne filmen er, som de aller fleste, en intrikat
samling av små og store historier som driver den underliggende narrative strukturen. Den store historien, den som du er kommet for å se, starter her i California, idet et meteorregn som inneholder rester av en samslått romstasjon vil endre Okoye og Georges hverdag betraktelig.

Med Dwayne “The Rock” Johnson i ledelsen dras publikum med på et eventyr preget av ugudelige mutasjoner, hardbarka menn med enda hardere våpen, og et scenario som gjør både Schwarzenegger og Stallone misunnelig over rollefordelingen. Filmens mangfoldige narrativ drives således fremover av en stor samling usannsynligheter, fortolket av skuespillere som leverer linjene sine med liten eller ingen innlevelse, filmet fra helt feil vinkler og redigert enda verre. Filmen er proppfull av disse mindre irritasjonsmomentene, men de aller fleste er godt kamuflert av hardtslående action, hyppig komikk, og en ledende skuespiller som kan trollbinde selv det vanskeligste publikum.

Rampage er en volatil film som leverer både høyt og lavt, men til gjengjeld så tar den ikke seg selv så veldig høytidelig. Det burde ikke du heller.

 

 

 

 

 

Tekst: Roger Holmen Larsen

Forfatter

, , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.