Ikke en gang den steinharde Dwayne Johnson kan redde denne katastrofale filmen, men godt nok med effekter har den.

En stor del av California i San-Andreas forkastningen blir drevet ut av enorme ødeleggelser i form av rekordhøye jordskjelv. Dette er likevel ikke i nærheten av å beskrive skaden dialogen i denne filmen vil påføre til din intelligens. Og dette kommer fra en person som elsker dumme sommerfilmer og forsvarer dem hver eneste år. Men måtte filmskaperne gå så langt med dumheten? Jeg himlet mye med øyene mine under visningen av «2012» filmen, men i det minste var den til tider komisk, og hadde en mye større skala av ødeleggelser.

Dwayne Johnson er etter min mening en karismatisk action skuespiller, «rock solid» om du vil, når han er brukt riktig. Han overgår Vin Diesel sin monostemme, Jason Stathams utseende og Tom Cruise sin tåpelig action humor. Når «The Rock» er i hovedrollen, forventer jeg at han blir brukt til hans sterke sider, ikke som en snakkende statist som i denne filmen.

Under hele masseødeleggelsen fra jordskjelv, tsunamier og anarki, holdes fokuset nesten kun på hovedpersonen og hans familie. Resten av befolkningen er knapt vist. Dette er ikke nødvendigvis et problem, bortsett fra at det er ikke så veldig interessant med familien og det hjelper heller ikke at du blir vist klisje etter klisje. Men rett skal være rett, vitenskapsmannen Lawrence (Paul Giamatti) sine opplevelser var spennende å se på. Det virker som han bryr seg om å redde mest mulig mennesker, bare synd at skuespillarbeidet er bortkastet i «San Andreas».

Forøvrig har vi også den egoistiske og rike stefaren, og ikke minst nylig samboer med ekskonen til Ray (Dwayne Johnson). Vi har også den britiske brødre duoen som følger og redder Ray sin datter Blake (Alexandra Daddario). Alle disse karakterene mangler dybde. De er forutsigbare i deres handlinger og plassert i scener som vi har allerede sett i andre katastrofefilmer.

Spesialeffekter er alltid et av hovedelementene i katastrofefilmer, og her er den over gjennomsnittlig god. Det har heller ikke blitt brukt mange digitale snarveier. Effektene overgår ikke mega-budsjett filmene «2012» og «The Day After Tomorrow», men definitivt overgår den «Into The Storm».

Hadde «San Andreas» vært lansert i en mye mer rolig filmsesong, hadde jeg anbefalt filmen. Men når du har «Mad Max: Road Fury», «Avengers – Age of Ultron» på lerretet, samt kommende «blockbuster» filmer, så tror jeg dette er en film som en kan gå glipp av med god samvittighet. Vent heller til filmen popper opp på en lovlig strøm-tjeneste.

Terningskast for effektene: 4
Ternignskast for alt annet: 2

Tekst: Amir Hayek – Email

Foto: www.screenbinge.com

Forfatter

, , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.