Daisy-Ridley-i-Star-wars_-The-Force-Awakens

– Gledelig gjensyn med stjernekrigerne

Ventetiden er endelig over. «Star Wars: The Force Awakens» ble vist for første gang på kino denne måneden. Det har vært store forventninger til den Emmy-vinnende TV og film-produsenten J. J. Abrams, og hans rolle som regissør av filmen. Men Abrams klarer nemlig å gjøre det prequel-trilogien ikke fikk til for 10 år siden: å gjenopplive Star Wars. Heldigvis var Kraften (the Force) med han i denne filmen.

Handlingen er enkel: En gutt møter ei jente. Hun har en robot som må returneres til sin tidligere eier, og av en ren «tilfeldighet» havner de i en krig de ikke forutså – hvor enkelte oppdager sin sanne skjebne. «The Force Awakens» tar plass cirka 30 år etter den siste originale filmen i Star Wars-rekka, «Return of the Jedi». I «The Force Awakens» er galaksen i kaos. Den Første Orden (The First Order) har dukket opp fra askene fra det beseirede Galaktiske Imperiet (Empire). Ordenen fører krig mot Motstandsbevegelsen (The Resistance). Sistnevnte er den tidligere Opprørsalliansen (Rebel Alliance) som forsøker å skape fred i galaksen med støtte fra den Nye Republikken. I filmen følger man blant annet en ond krigersk skurk, en gruppe helter som prøver å bekjempe ondskapen, og – hvis ikke viktigst – en hel haug med lyssverd.

Blodfansen, som nærmest har et religiøst forhold til Star Wars-serien, vil raskt oppdage at handlingen i filmen er kjent, noe som forsterker nostalgien betraktelig. Likevel er det en god del som er annerledes i «The Force Awakens». Først og fremst har de audiovisuelle effektene tatt seg opp til et helt nytt nivå i denne filmen, som et følge av den teknologiske utviklingen. Men man ser også at humoren er annerledes enn tidligere, fordi den er mer intellektuell, men også mer preget av vår tidsånd. Ellers er hovedpersonene tilsynelatende like karakterene fra de tidligere Star Wars-filmene.

Men man kan ikke snakke om filmen uten å nevne «de tre store», bedre kjent som Luke Skywalker, Han Solo og prinsesse Leia Organa. Hvis du har fått med deg ryktene rundt filmen, vet du at disse tre kommer til å fungere som støtteroller for de nye hovedpersonene i denne filmen. Videre i filmen får man innblikk i hva trioen har drevet med de siste 30 årene. De nye karakterene er nokså sympatiske og ikke minst interessante, og de fleste fans vil nok fortsatt få en dyp tilknytning til dem også.

Totalt sett er Star Wars Episode VII en morsom og bra film som trer på kjent territorium. Hvis du aldri har sett en Star Wars-film før, så er det kanskje litt vanskelig å henge med i handlingsforløpet. Er du en fan derimot, kan du vite at dette er en verdig etterfølger av «Return of the Jedi». Du vil garantert få en spennende filmopplevelse!

Terningkast: 5

Tekst: Remi HayekSend mail

Bilde: www.starwars.wikia.com, www.filmweb.no

Oppdatert: 3. januar 2016. 15.31

Forfatter

, ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.