En eventyrlig film med et godt budskap, om noe innpakket med tøffe temaer til ungdommen.
Anmelderen anbefaler sterkt at barn under 11 år ikke ser filmen.

Fremstillingen av vår moderne verden i filmen er en plass med stor og overdreven kynisme og pessimisme. Vi har ikke gjort stor fremgang med vårt globale miljøproblem, vi blir overvåket av paranoide og maktsyke statsmakter og vi lever fortsatt i verden som er fylt av både overvektige mennesker, men også mennesker som dør av sult. Filmen viser oss de få optimistiske stemmene der ute, og ikke overraskende er det nesten kun barn … og roboter.

Filmen starter med Frank Walker (George Clooney) og Casey Newtons (Britt Robertson) gjenfortelling av verdens skjebne. Om hvordan det ender, vet vi ikke med det første, men det vi vet er at er Frank er pessimisten og Casey er optimisten.

Vi får et kort innblikk i den unge Frank som besøker Disney sitt «The Future of tomorrow», en form for vitenskapelig konvensjon, i et ønske om å vise sin oppfinnelse, jet-pack. En god ide, men dessverre er oppfinnelsen ikke-fungerende, og blir dermed avslått av arrangøren, men ikke av den lille jenten Athena. Med litt hjelp, får han adgang til «Tomorrowland». En verden i en annen dimensjon, med fantastiske oppfinnelser, bestående av utrolige oppfinnere og vitenskapsmenn med kun gode intensjoner for verden.

En meget god analogi i filmen er at verden er delt i to ulver som slåss mot hverandre, den ene er fylt av fortvilelse, den andre er fylt av håp. «Which wolf do you feed?». Dette er i grunn det gjennomgående temaet i filmen, men det handler også om innovasjon, fantasi, men også drømmer. For å være en barne- og familiefilm så kan noen av actionscene være litt på den voldelige siden. Mye er «slapstick», men jeg tror dette er en av de få tilfelle at 11-årsaldergrensen er velfortjent, om ikke litt på grensen.

Terningskast: 4

Filmen kan sees både i 2D og i 3D.

Tekst: Amir Hayeksend e-post

Bilde: www.nrk.no

Forfatter

, , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.