Warcraft: The Beginning

Warcraft-universet er noe som har eksistert lenge i bøker og spill, og ikke minst bare for å nevne det Massive Multiplayer Online-spillet “World of Warcraft”. Endelig tar dette universet form i sin egen film med mye hardt arbeid og hjelp fra Blizzard, Legendary Pictures og regissør Duncan Jones. Regissøren tar et sprang til en episk fantasifilm etter småskala sci-fi-filmene «Moon» og «Source Code» hvor «Warcraft: The Beginning» som foregår i det fredelige riket Azeroth, som blir truet av en horde av invaderende orker.

Warcraft: The Beginning

Sammen med en magikerlærling (Ben Schnetzer), prøver krigeren Lothar (Travis Fimmel fra serien «Vikings») å slåss tilbake mot de invaderende orkene, hvor han igjennom filmen støter på flere uventede allierte som orkehøvdingen Durotan (Toby Kebbell) og flyktende halvt-menneske/halvt-ork-slaven Garona (Paula Patton). Manuset som er laget av Jones (en selverklært fan av spillet) og Charles Leavitt, blir møtt på en ustø start hvor et mangfold av hovedpersonene blir introdusert med et dårlig førsteinntrykk. Men filmen plukker seg selv opp betraktelig etter rundt en tredjedel av spilletiden, med en slående sekvens som gir filmen en nødvendig emosjonell dybde. Kvaliteten på kampscenene forbedrer seg enormt utover filmen. Når det er sagt, så er motion-capture-arbeidet eksepsjonelt utført (orkene er som flere «hulker») og forestillingen av orkene er fantastiske, særlig Patton, som spiller Garona, fremstår som filmens mest interessante karakter.

Filmen «Warcraft» tilbyr i små scener typiske kjennetegn ved landskapet i spillet «World of Warcraft». Dette beviser at et godt samarbeid har blitt skapt mellom filmens skapere og designere og selskapet Blizzards spilldesignere for å appellere til fans med et kjent men uforglemmelig landskap.

Til å være en som har spilt «World of Warcraft» selv, men som ikke har historien helt på plass, håper jeg og tror at denne filmen vil bli godt tatt imot blant det generelle publikumet. Den inneholder noen feil, men «Warcraft: The Beginning» oppnår i stor grad det som filmen vil oppnå.

Terningkast: 5

Filmen har norgespremiere i dag (27. mai).

 

Tekst: Remi Hayek – Send mail

Bilder: Filmweb.no

 

 

Forfatter

, , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.