Originaltittel: You Were Never Really Here
Sjanger: Thriller/drama/krim
Regi: Lynne Ramsay
Medvirkende: Joaquin Phoenix, Larry Canady og Dante Pereira-Olson 
Norgespremiere: 09.mars 2018

Joaquin Phoenix som Joe, leiemorderen som bor hjemme hos mamma som 35-åring, sliter med alle lidelsene på psykologi-pensumet og gjør improviserte tannlegeinngrep på seg selv. Unikt, men samtidig kjent.

Death Wish blandet med Blade Runner 2049 og JFK av Oliver Stone. Ubehagelig grotesk og samtidig nær hjemmekoseligVeteran fra krigene i Midtøsten som jobber som leiemorder for å ta ut de verste i samfunnet i det kontinentale USA. Sliter med PTSD og tar store mengder opioder. Politikerene som burde representer ham er korrupte og den pleietrengende moren hans er overlatt til vår helt. Litt for mye klisjeer her. Litt for lettvint. Litt for forutsigbart.

Forfatteren bak filmen Jonathan Ames er kjent for sine selvkritiske og ærlige tekster om egne psykiske utfordringer og for HBO-serien «Bored to Death». Å vandre inn i konspirasjonsthriller-land var kanskje ikke det beste veivalget. Spesielt ikke når senatoren/skurken som styrer prostitusjon i filmen med intensjon ser ut som Anthony Wiener som var en gjenganger i konspirasjonsteoriene om overgriper-nettverket i «Pizzagate». Denne konspirasjonen førte til en skyteepisode på en pizzarestaurant i Washington, der en forrvirret skytter prøvde å stoppe den onde kabalen som ikke eksisterte i virkeligheten.  Det er ikke alltid like hyggelig å få se den verste siden av internett i kinosalen.

Phoenix har et overbevisende skuespill og de tekniske virkemidlene er på sitt ytterste. Narrativet med en trøblet mann som prøver å stå opp mot grotesk ondskap er dessverre altfor uoriginalt. Dersom du har tannlegeskrekk eller frykter uoriginale plott, bør du holde deg hjemme.

Anmeldt av Bastian Wiik

Forfatter

, , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.