SiA skal i løpet av høsten arrangere flere konserter med unge og lovende artister. På onsdag gjestet LidoLido scenen på Østsia. De lokale hiphoperne Sara & Arash stod for oppvarmingen.

STJERNER I SIKTE: Kristiansandsdoen fikk pubikum med seg da de varmet opp for LidoLido. (Foto: Kine Evensen)

Det energiske søskenparet Sara & Arash Safartabar fra Sørlandet entrer scenen på Østsia, og fort strømmer publikum til scenen. Det er tydelig at Sara og Arash er godt likt, og mange er kommet for å se og støtte sine venner fra Kristiansand. Deres glade og energiske utstråling smitter fort over på oss. Å varme opp publikum for kveldens hoved artist, LidoLido, virker ikke å være en vanskelig oppgave for dem. Både unge og eldre starter å danse med en gang musikken settes i gang og stemningen er til å føle på.

Er norsk rap noe du har sansen for er disse to et «must see». Selv om de ikke har så mange egne sanger enda, klarer de å gi oss en god konsertopplevelse hvor de har gode tekster og kule beats. I sommer slapp de singelen sin “Slipp mæ fri”, og de har allerede varmet opp for blant annet verdensstjernen The Game, gjort ”Fjern deg” sammen med Karpe Diem, og de har opptrådd på arrangementer sammen med f.eks. Tone Damli.

Etter en god smakebit på det å være artister iver de etter artistlivet. Det å kunne leve av musikken er en drøm de ønsker skal bli oppfylt forteller de til Unikum. De skal fortsette med å opptre og til vinter kommer de ut med en EP-plate.

SCENETEKKE: LidoLido gjorde en god figur under konserten på Østsia onsdag kveld. (Foto: Kine Evensen)

Glimrende liveartist

Publikum er allerede varme i trøya, og stemningen er på topp. Jubelen stiger i det LidoLido entrer scenen. Det er ingen tvil om hvem publikum har kommet for å se, og han viser sin takknemmelighet ved å takke publikummet som har tatt turen til Østsia for å se konserten.

I fjor ga LidoLido ut sitt første album «Pretty Girls & Grey Sweaters», som demonstrerte hans brede musikalske spekter, fra jazzfunk til tung rap. I år kom hans andre album «Battle Poetry», som viser at han har utviklet seg både som låtskriver og komponist. Dette får også de som har tatt turen til Østsia se og høre. LidoLidos konsert består av en blanding av låter fra det første og andre albumet. Låter som «Heartbreak In the Club», «Looks Like You», “Drums, «Make The World Og Around» og «Different» får ekstra jubel fra publikum. I tillegg synger og danser publikum litt ekstra da han gjør Taylor Swifts “I Knew You Were Trouble” til sin helt egen låt. Men det hele topper seg under den nydelige melodramatiske singelen fra hans siste album, «Sleeping On My Piano». Det er og blir en favoritt.

De to albumene han har gitt ut har fått glimrende anmeldelser, men det viser seg at LidoLido er bedre live enn i studio. Det er ikke noe tvil om at han er et stort musikalsk talent, og drar ved flere anledninger fete trommesoloer som imponerer de fleste i publikum. Ved en anledning overrasker han og bandet hans med å tromme på et slags «bord» mens han rapper. I tillegg til hans talent på trommer, viser LidoLido at han mestrer piano også. Det som ikke kommer ut gjennom den studioinnspilte musikken er hans tilstedeværelse og glede av musikken. Dette skinner nemlig igjennom under hele konserten, og er med på å heve konserten flere hakk.

Bli bedre kjent med de unge og lovende musikerne i Unikums oktoberutgave.

Tekst: Kine Evensen/Olin Maria Yri – red@unikumnett.no

Foto: Kine Evensen – red@unikumnett.no

Forfatter

, , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.