UiA-Løpet har på kort tid etablert seg som en veldedighetsbauta i Kristiansand. Bak løpet står engasjerte studenter.

VELDEDIGHETSBAUTA: UiA-løpet 2013 ble en stor suksess. Hele 111000 kr. ble samlet inn til TV-aksjonen. (Foto: Thomas Hegna)
VELDEDIGHETSBAUTA: UiA-løpet 2013 ble en stor suksess. Hele 111000 kr. ble samlet inn til TV-aksjonen. (Foto: Thomas Hegna)

Torsdag 5. september var dagen. UiA-Løpet overtok campus i Kristiansand. Arrangørene i Kristiansand Student Idrettslag (KSI) rigget til fest med ballonger, grillmat, show og stas. Løpet ble for første gang arrangert i 2012, og ble da en slik suksess at en tradisjon umiddelbart ble etablert. I år går inntektene uavkortet til Nasjonalforeningen for folkehelsen, og deres arbeid mot demens. Resultatet av årets løp ble hele 111.000 kroner. Det er en økning på om lag 10.000 kroner fra løpet i 2012. Sjekken leveres til TV-aksjonen, som skal avholdes 20. oktober.

Engasjerte studenter

Den opprinnelige ideen bak UiA-Løpet var å skape en mer studenttilpasset innsamlingsaksjon, som et aktivt alternativ til den klassiske dør-til-dør-innsamlingen. Arrangementet tar mål av seg å engasjere og inkludere alle, både store og små, overtrente og undertrente. De 896 deltakerne som stilte til start kunne velge mellom kort eller lang løype, og i tillegg ble det avholdt et eget barneløp. På kvelden ble arrangementet avrundet med Lars Vaular-konsert på utestedet Kick.

PR- og prosjektansvarlig for løpet, Cecilie Jensen uttaler til Unikum at arrangørene er både stolte av konseptet og godt fornøyde med gjennomføringen.

– Vi brenner for å lage arrangementer, planlegge og samle studentene. Det å lage innsamlingsaksjon gjennom et løp, gjør det litt spesielt. Da blir det lystbetont. Man får se hvor mange som står sammen for å støtte et viktig formål, og man støtter i fellesskap, sier Jensen.

 Flere bilder kan du se på Unikums flickr-konto.

Vinnere, student:

Kortløype herre: Karolis Lazdauskas

Kortløype kvinne: Benedicte Hauge

 

Langløype herre: Andreas Mathingsdal Pedersen

Langløype kvinne: Helga Farestveit

Du kan lese mer om UiA-løpet i vår neste utgave som er tilgjengelig fra 8. oktober.

Tekst: Vegard Terøy – red@unikumnett.no

Foto: Thomas Hegna – thomas.hegna@unikumnett.no

Forfatter

, ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.