Ingrid Olava er aktuell med sitt tredje album Summer House. Onsdag spilte hun på KICK.

Ingrid Olava leverte hele 16 låter under konserten på Kick i går kveld. Singelen "Black Box" var første låt ut. (Foto: Marit Grimsrud)
Ingrid Olava leverte hele 16 låter under konserten på Kick i går kveld. Singelen “Black Box” var første låt ut. (Foto: Marit Grimsrud)

Unikums utsendte ble overrasket da de så hvor få mennesker som hadde funnet veien til KICK før onsdagens konsert. KICK er et utested som brukes til mye forskjellig, alt fra konserter og festivaler til Oktoberfest. Onsdag var det en sindig og rolig stemning i lokalet gjennom hele kvelden. Heldigvis, får en vel si, kom det flere folk til tett opptil og faktisk også underveis i konserten. Og når konserten var over, burde de få som var til stede være glad for at de tok turen.

Lillehammer-jenta, eller kanskje man skal si damen har nå rukket å bli 32 år. Hun har opptrådt på mange festivaler, men utgivelser har det ikke blitt for mange av i det som er hennes tolvte år som artist. Blant annet har hun spilt på Quartfestivalen, Slottsfestivalen og Øyafestivalen. Hun har også vært med som oppvarmer som Sivert Høyem på en av hans mange turnèer. For en knapp måned siden slapp hun sitt tredje album Summer House.

Naturlig nok fikk vi høre mest musikk fra hennes siste album. Faktisk spilte hun alle låtene fra sin siste plate. Konserten ble innledet med livlige «Black Box . Hennes fjerde sang for kvelden var av det triste slaget. Før stemmen hennes runget ut i lokalet fortalte hun at denne sangen var skrevet til en venn som hadde hatt sine utfordringer i livet. Sangen var ment som en oppmuntring, og da er det hyggelig å høre at hennes venn satte pris på en oppmuntring som denne.

VART OG VARMT: Ingrid Olava kan kunsten å formidle. Samspillet med bandet fungerte også godt. (Foto: Marit Grimsrud)
VART OG VARMT: Ingrid Olava kan kunsten å formidle. Samspillet med bandet fungerte også godt. (Foto: Marit Grimsrud)

Formidlingsevnen hennes var meget bra gjennom hele kvelden, enten hun satt ved tangentene eller fokuserte fullt og helt på sin flotte stemme. Med seg hadde hun også et band bestående av tre menn. En med bass, en med diverse slagverk og en som blant annet spilte på synth og keyboard. Kritikerne har vært uenige i kritikken av hennes nye plate. VG trillet terningen til tre, mens Dagbladet stoppet på fem. Kanskje er hun bedre live enn hva hun får ut på plate? I alle fall er overbevist om at selv om det hele fortonet seg med en alvorstynget preget, har hun ingen problem med å fange interessen til sitt publikum. Graden av alvoret kommer frem i tekstene på blant andre «Boys I Believed in»

Fredag 27. september opptrådte Olava på Bluebox i Grimstad.

Tekst: Jørgen Johansen – red@unikumnett.no

Foto: Marit Grimsrud – marit.grimsrud@unikumnett.no

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.