Været er vått, grått og trist ute i Bendiksbukta, men det setter ikke en stopper for stemningen når Måkeskrik-festivalen åpner dørene for sjette gang.

Showet åpnet med Moddis fremføring av sanger, som både har vært og fortsatt er forbudte og sensurerte flere steder rundt omkring i verden. Blant annet Pusse Riots “punk prayer”, som han hadde tolket om til sin avslappende stil. Kvelden endte sent med et ekstranummer fra metalbandet Blood Command etter at publikum krevde “mere blod”.

Måkeskrik er en festival hvor man kan oppleve alle slags musikksjangere komme sammen for å underholde alle. Selve festivalplassen er som en stor lekeplass for både unge og voksne. Det finnes en egen krok hvor barn kan låne kostymer og leker, og det er til og med et stort foosballspill hvor spillerne er faktiske mennesker. Noe bandet The Modern Times utfordret festivalgjestene til å spille med dem under bandskiftene.

Kom aller først

Unikum møtte på de første to jentene som kom inn porten til årets Måkeskrik før showet startet. Venninene Johanne Knudsen og Thea Toft fra Helgeland kunne fortelle at de gleder seg til både Moddi og Mikhael Paskalev. Men det som fikk dem til å komme til årets Måkeskrik var sjansen til å se Honningbarna opptre.

– Vi er ikke noe spesielt interessert i å høre noen spesifikke sanger. Vi kom for det meste for opplevelsen av å kunne se Honningbarna live, forteller jentene.

Festival head honcho

Festivalsjef Cathrine Sørensen fortalte Unikum, etter siste band takket for seg og gikk av scenen, at hun syntes dag én av årets Måkeskrik gikk flott. Flere av årets band har vært opptredener hun lenge har sett frem til å ha på Måkeskrik, og på tross av alt som må ordnes for at konsertene skal gå som planlagt, fikk hun oppfylt håpet sitt om å få tatt seg tid til å se Blood Command avslutte konsertdagen.

– Det er jo alltid hektisk den siste tiden før åpningen, men nå ser det ut til at alt var på stell i tide. Synd at det ble så vått i dag, men vi får håpe på at det tørker litt og er penere i morgen, sier festivalsjefen.

Et annet band hun er strålende fornøyd med å endelig ha med på Måkeskrik, er Kristiansandsbandet Honningbarna. De var et av bandene som hun sier de hadde i tankene da de grunnla det første Måkeskriket for seks år siden, og de har gjort forsøk på å booke dem hvert år siden.

– Vi har blitt omtalt som en metal-festival tidligere, men vi liker jo å ha en litt fin blanding av sjangere og artister, som både er veldig kjente og litt mer ukjente. De artistene vi ser mest etter er de som vi vet lager et ordentlig show på scenen, samtidig som de er flinke til å spille. Litt av moroa med Måkeskrik er jo at man skal kunne oppleve ny musikk, avslutter Sørensen.

Måkeskrik første dag i bilder

Modern Times gutta prøver human fooseball.

Tekst og foto: Mats Høimyr

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.