Jeg tror vi alle har vært spent helt siden vi fikk vite åpningsdatoen på det nye studenthuset, blir det bedre eller verre enn Østsia, hvordan blir utvalget, konsertene og lokalene? Men den 14. august kom, dørene åpnet og har vært åpne en stund nå, så hva er vårt førsteinntrykk av det nye studenthuset?  

 

Lokalene  

Selve innredningen er kjempeflott med masse sitteplasser for å slå av en prat med venner eller kanskje møte nye bekjentskaper. Man har et område ved baren og et ekstraområde med litt mere bord, sikkert siktet mer mot dem som kommer der og vil spise og drikke litt. Begge disse er store og romslige, man må ikke skvise seg gjennom møblement som er satt for nærme for maksimal utnyttelse av kapasiteten, men kan lett bevege seg mellom bord og stoler. Det er satt opp flere «kosehjørner» som jeg lett seg for meg er noen av de første som blir kapret, de har en egen sjarm  

Det er to lokaler satt av til scene, men gjennom studiestartuken var det kun hovedsalen som ble brukt. Vi tittet innom Blackbox, men den så ikke helt ferdig ut enda (men jeg hørte rykter om at en Speed Friending ble holdt der og at deltakerne koste seg fjell). Hovedsalen virker stor når man ser den fra utsiden, men når man kommer inn merker man at det mindre enn det så ut til. Man kommer til å stå klint opptil en annen på et arrangement det er mange folk som vil danse, men ikke slik at man ikke kan lure seg gjennom smutthull på dansegulvet for å komme seg ut for et pust i bakken eller dypere inn på dansegulvet. Men det merkes, spesielt en dag jeg var innom og de skulle ha quiz, at det virker nesten som det er mindre bordplass enn det var på Østsia.  

Det må dog nevnes, at toalettene ikke var optimale. Ved guttedoen er pissoaret rett til venstre for åpningsdøren så om noen går inn med et uhell eller bare kikker kjapt inn, blir de nok blottet for noe de helst ikke vil se. Det pissoaret var også tett 3 av 4 kvelder jeg var der, og ellers føltes det nasty å være der inne. Kun ett vanlig toalett og ett enkelt pissoar som var litt gjemt for seg selv. Ergo, det ble fylt opp relativt fort, og jeg håper at de planlegger å bygge mer toalettplass, spesielt med tanke på hvor romslig det var på Østsia.  

Det er også litt synd at medbrakt mat og drikke ikke er tillat. Jeg har forståelse for at de har bar og matservering selv, men med tanke på at på Østsia kunne du ta med deg maten og spise der, men ikke på det nye studenthuset, kan det være en forvirrende og litt unødvendig overgang, studenter har ikke råd til å spise ute hele tiden. 

Baren  

Det er faktisk to barer, én ved hovedområdet, og én direkte på andre siden av veggen som også er koblet til hovedsalen. Dette gjør det veldig effektiv når man kjapt skal ha seg noe å drikke før man returnerer til dansegulvet. Det skal også sies, at til vår store glede, er det studentvennlige priser i baren. Man kan betale 59 kr for en øl, og min kjære Bulmers Red Berries er 85 kr. Det er fint utvalg av både øl, cider og litt shots også, og et greit utvalg med drinker. Jeg fikk ikke prøvd dem, men om de holder kvaliteten fra Østsia, så er det bra! 

Siden det er to barer, stod man heller ikke for lenge i kø, om det var mye på den ene siden pleide ofte den andre siden å være litt roligere. Vi stod i hvert fall ikke mere enn maks 5 minutter på noen av kveldene og ventet på servering, og alle bartenderne var hyggelig og smilende.  

Foto: Sandra Victoria Eriksson

Maten  

Vi hadde kun muligheten til å prøve burgermeny og vegetarburger meny, men de kommer til en veldig fin pris, i hvert fall med tanke på hva man får. Litt skuffet ble jeg da jeg prøvde å bestille nachos men ble informert om at de ikke hadde fått det inn og sluppet ut ny meny litt for kjapt. Det var også merkelig at andre gang jeg bestilte så fikk jeg opplyst at de begynte å bli tomme for potetbåter. Det er helt fair, det kan skje hvem som helst, men istedenfor å da bli tilbudt ekstra av noe annet (de hadde f.eks. oppskåret agurk de serverte med kyllingklubbene som hadde vært digg) endte det opp med at meg og venninnen min bare fikk mindre poteter, som vi begge var skuffet over siden de var veldig gode. 

Man får ikke med tradisjonelle fries, men heller mere lignende potetkuber som var krydret og det fulgte med hvitløksdressing man kunne dyppe dem i. Burgeren var den type man nesten kunne fått på Herlig Land eller Egon. Alt smakte helt himmelsk og man satt igjen med en god metthetsfølelse, dette er definitivt et godt og solid måltid, og jeg kommer garantert tilbake for å spise mer! Vegetarbrugeren fikk jeg vite av venninnen min at den var god, men at salaten var litt vassen.  

Tilrettelegging for student/linjeforeninger  

Østsia var veldig bra for mange student og linjeforeninger å bruke til å arrangere arrangementene sine, og heldigvis viderefører BARE dette. På noen punkter gjør de det bedre og andre ikke like bra. Ros her er at man booker inn selv, ikke lenger trenger man å stresse med mailing frem og tilbake med hvilke datoer som passer og ikke, man går lett inn på nettsidene deres, ser hva som er ledig når, og legger inn en forespørsel. Dette er kjempebra og letter jobben for alle arrangement-ansvarlige! Man kan leie de to scenelokalene (Bluebox og Hovedsalen) men også to andre litt mindre lokaler, Galleriet og Stua. Så det finnes et lokale til hva en slags arrangement man vil ha, og er lettere enn noensinne å ordne. 

En kritikk er da at tidligere ved Østsia kunne arrangørene ta med egen mat til arrangementene, det er ikke mulig ved BARE, der må man bestille mat fra restauranten deres. Det er litt synd at man som forening ikke har mulighet til å veie alternativene, både med tanke på pris og hva man vil ha til arrangementet (som noen som ofte liker å bake selv til slike, er det litt trist nå å ikke ha muligheten til det, både med tanke på kostnader og at det setter et litt personlig preg på maten/baksten). Spesielt også da med tanke på at menyen for studentforeninger er nøyaktig samme som for andre gjester med samme priser, det var i hvert fall det jeg ble opplyst om når jeg booket arrangement. SiA Mat og Drikke har for eksempel en egen meny som er mere tilrettelagt mat til arrangementer, å bestille 40 hamburgere til folk som skal spille brettspill er ikke like ideelt som en simpel pizza, som kan koste 200kr og dekke tre deltakere. Jeg har allerede hørt om mere enn en forening som nå velger å ikke bruke BARE mere fordi de ikke synes det er like gunstig tilrettelagt for det lenger med tanke på medbrakt mat.   

Arrangementer  

Om man blar gjennom booking-siden til BARE oppdager man fort at det er booket noe minst hver helg i nesten to måneder fremover, og masse som fyller tomrommet innimellom. I studiestartuken var det DJ der, Black & White party, silent disko og mer. Men en klassiker som ble videreført fra Østsia er Torsdagsquizen. Det er mange av de samme folkene som står bak det ved BARE som ved Østsia, så man vet at det er kvalitet som blir levert, men personlig deltok ikke vi disse ukene, hovedsakelig pga. én ting: det koster nå 30 kr per stykk på laget for å delta. Dette er en merkelig ting å innføre, spesielt siden det aldri var betalt på Østsia, så hvorfor må man betale nå? Det er ikke en for høy sum og quizen virket alltid fylt opp, men det er synd at det nå ikke er like lavterskel som tidligere.  

 

Oppsummering 

Studenthuset BARE har gjort en god jobb i vår bok, og oppfylt sitt løfte om å være det nye flotte studenthuset i Kristiansand som skal være studentenes plass! Lokalene er flotte og hyggelige, en plass man kan slå seg ned med venner og ha en prat, samt det blir servert fantastisk mat der. Det er ofte noe som skjer der, og med to barer må man aldri vente for lenge på påfyll av alkohol i kroppen. Det er også et nytt og veldig brukervennlig system for student- og linjeforeninger som skal booke lokaler der. Men det er også litt kritikk da rettet mot manglende og ikke gunstige toaletter, betaling ved Torsdags-quiz, og student og linjeforeninger kan ikke ta med egen mat på arrangementer lenger. BARE har potensialet til å bli et fantastisk studenthus, og det er trolig på god vei allerede nå, det er bare disse siste justeringene som skal på plass for at vi virkelig har et brilliant nytt studenthus her i Kristiansand!  

 

 

Forfatter

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.