to glade studenter på nytt campus

Noroff School of technology and digital media i Kristiansand har høsten 2021 flyttet til urbane og moderne lokaler i Slottsquartalet midt i Kvadraturen. Administrerende direktør i Noroff, Lars Erik Torjussen, håper han at den nye fremtidsrettede campusen vil inspirere til læring, kreativitet og et sosialt studentliv.

De nye lokalene har blitt godt mottatt av lærerne, og en av studentene forteller om god atmosfære, og bra tilgang på ressurser.

I forbindelse med denne artikkelen har høyskolelærer Erik Hammer, på interaktive medier, og student Eirik Wadeland, på linjen interaktive medier (spill), stilt til intervju.

 

Nytt bygg, nye muligheter

Høyskolelæreren, Erik Hammer, på Noroff Kristiansand mener definitivt at det er en oppgradering fra forrige sted. Hammer forteller at det forrige lokalet var veldig trivelig, men at bunker var det første ordet som kom til minne, da det var mye betong med få vinduer.

Ifølge Noroff Kristiansands egen nettside, kan campus tilby hele 4000 kvadratmeter å boltre seg på, i tillegg til dette blir kapasiteten på rundt 400-500 studenter fra høsten 2021.

Førsteårsstudenten, Eirik Wadeland, forklarer at han ikke kan sammenligne den nye campusen med det gamle, men han synes at det har god plass til det studenter trenger. Wadeland forteller videre at han synes taket er utrolig fint, at du får en veldig luftig og god følelse av å være her.

-Det kjennes ikke ut som jeg er stappet inn i en liten boks, for det har jeg hatt erfaring medtidligere. Forrige skolen jeg gikk på var egentlig et kontorbygg, som bare var raskt bygget om til en musikkskole. Så en stor oppgradering! Veldig positivt overrasket når jeg kom hit, forteller han.

 

Saken fortsetter under bildet.

Foto: Anja Kathrine Laland

 

Utviklingen til Noroff Kristiansand har gitt dem ny kapasitet som høyskole og fagskole. Til spørsmålet om oppgraderingen av campus skulle påvirke byen som et generelt attraktivt studiested, eller om hovedfokus lå på å utvikle Noroff alene, forteller Hammer om hvordan de to går hånd i hånd.

-Jeg tror ikke du kan bygge den ene uten den andre, for de henger så godt sammen. Vi praterjo mye med UiA som er den største studentmassen her, og vi prøver å ha et ganske sunt samarbeid som gjør at “bygger du den ene, så bygger du den andre”, svarer Hammer.

Noroff Kristiansand, et attraktivt søkersted

Samtidig som at Noroff Kristiansand har både et sammensatt og kreativt studietilbud, er det også flere studier som ikke har vært tilbudt andre steder, før i senere tid. Nå kan de i tillegg også vise til store nye lokaler.

Om Noroff Kristiansand nå er et attraktivt studiested, konstaterer Hammer kjapt at han selv synes det. Wadeland supplerer med at når han selv skulle søke seg inn hit, visste han at et liknende studie fantes et annet sted også, ved Høyskolen i Kristiania. Til tross for det, var det ikke noe spørsmål om han skulle søke seg inn her eller i Oslo. Valget falt på Kristiansand.

-Jeg har jo lyst til å attribuere alt til innhold, for at vi fikk så mange søkere plutselig, men jegtror det er litt flaks med når det kom. For vi har jo nesten hatt 2 år med nedstengning hvor alle har vært hjemme, ikke på campus, med digital undervisning. Også kommer de her og bare “ny oppstart, ny campus”. Her kan dere komme og møte folk igjen i de nye lokalene. Jeg tror vi hadde veldig flaks med timingen, forteller Hammer.

Søkermassen til Noroff har økt i høst og Hammer har sett en pågang på det faget han administrerer. Han opplyser at de hadde et sted mellom tre- og ti dobling av søkertall.

-Plutselig så måtte vi se på noen prosedyrer her, for vi er ikke laget for å ha så mange søkerepå en gang, forteller Hammer med et smil.

 

Saken fortsetter under bildet.

åpent lyst lokale i nytt campus
Foto: Anja Kathrine Laland

 

Det er helt klart at de nye lokalene til Noroff Kristiansand har bidratt til en økt studentmasse, men det er selvsagt flere fordeler enn dette.

-Den største fordelen har ikke så mye med mulig studentmasse, men mer det at det nå er lagetlokaler for å undervise i. For når du kommer inn nå, så føler du at du er på en skole. Du kommer inn og du ser at det har en resepsjon, det har en ganske mottakelig luft, også ser du alle klasserommene med en gang. Og det er tilrettelagt for å være en skole og det liker jeg veldig mye bedre. Det er og veldig festlig, for her pleide det jo å være et kjøpesenter for tre måneder siden, forklarer Hammer.

Han forteller ivrig videre om hvordan lokale innbyggere har måtte omstille seg til ombyggingen. De har ved flere tilfeller måtte hjelpe gamle kunder av kjøpesenteret Slottet når de har ramlet inn dørene til det nye campus, og undret stort hvor butikkene har blitt av.

Til sist, men ikke minst, et av de viktigste spørsmålene; er det noe mer dere har lyst til å formidle om campus?

– Det kuleste her er at alle fagene våre er lagt opp til at du kan lage ditt arbeid og finne din måteå svare på oppgaven og gjøre den. Det blir ikke bare en skoleoppgave, det blir noe du kan ta med deg videre i en portofolie. Og nå med nye campus har også utstyret begynt å følge, sånn at vi har utstyret til å realisere disse ideene, ikke bare faglig litteratur, avslutter Hammer både varmt og entusiastisk.

Det er mye positivt å si om campus, deriblant nevner Wadeland at han synes at laboratoriene er utrolig flotte.

– Det er veldig fint å kunne komme og sette seg ned for å jobbe, spesielt når det er andre folk som jobber rundt deg. Han forklarer videre at det bygger et utrolig bra samhold som han har savnet under koronatiden. Det å kunne snakke med folk mens man gjør arbeid, ha faglige diskusjoner og få feedback. Campus legger godt til rette for det. Med en kafeteria rett ved, kan man også gå og spise lunsj sammen. Alt dette bygger opp til et godt sosialt miljø, avslutter Wadeland.

Forfatter

, , , , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.