«Jeg har alltid trodd at sosiale medier var mitt naturlige karrierevalg. Da jeg uten erfaring ble kastet inn i e – commerce, oppdaget jeg imidlertid raskt at det var drømmejobben! Det viser hvor viktig det er å utforske nye og ukjente muligheter».

UiA- Alumni Kamomilla Sunde (24) fra Hadeland har en bachelor i kommunikasjon og medier ved UiA. Da tiden kom for å søke master, bestemte hun seg heller for å ta en pause fra studiene. Hun ønsket heller å bruke de neste to årene på å bygge en karriere i markedsføring hos Kari Traa. Dette viste seg å være et avgjørende steg for hennes videre yrkesliv. Les videre om Kamomillas reise fra studier til suksess i markedsføringsbransjen.

 

1 Hva inspirerte deg til å gå kommunikasjonsstudiet?

Jeg valgte å søke på kommunikasjon og medier fordi media både interesserte meg og var et felt jeg følte meg komfortabel i. Målet mitt har alltid vært å jobbe med markedsføring, og en bachelor i kommunikasjon ga meg muligheten til å utforske den kreative delen av faget. I begynnelsen var jeg usikker på hvilken retning innen markedsføring jeg ønsket å ta, og var dermed veldig åpen for å prøve ulike områder for å finne ut hva som passet best for meg.

 

2 Hva fikk deg til å endre mening om å ta en mastergrad?

Etter å ha studert gjennom pandemien, følte jeg meg jeg skolelei og lengtet etter forandring. Jeg ville også unngå at studielånet mitt skulle øke mer enn nødvendig. Selv om studielån ofte omtales som det “beste” lånet man kan ha, er det fortsatt gjeld som jeg må betale tilbake. Derfor var det avgjørende for meg å holde det så lavt som mulig, som var grunnen til at jeg heller ønsket å jobbe.

 

3 Hvordan var veien for å få jobben i Kari Traa?

Gjennom bekjente fant jeg en stillingsannonse for et 100 % internship i SoMe hos Kari Traa på LinkedIn. Under søknadsprosessen brukte jeg både nettverket mitt, samt alle ressurser tilgjengelig for å lage en solid søknad og en ryddig CV. Deretter fikk jeg to case-oppgaver å løse, og nok en gang brukte jeg alt av tilgjengelig hjelp, siden jeg hadde lært at det aldri er noen skam i å be om bistand! Det viste seg å være en smart strategi, for midt i innspurten av bacheloroppgaven fikk jeg beskjed om at jeg kunne starte allerede mandag! Min arbeidsgiver fortalte senere at jeg var den eneste kandidaten uten skrivefeil i søknaden, noe som definitivt bidro til at jeg fikk jobben. Denne erfaringen har lært meg hvor viktig det er å være grundig, og bruke alle hjelpemidler tilgjengelig – så husk å alltid dobbeltsjekke søknaden din før du sender den inn!

 

4 Hva var arbeidsoppgavene dine?

I begynnelsen fikk jeg ansvaret for alle sosiale medier i Kari Traa, som da hadde 140 000 følgere på Instagram. Det var et stort sprang å gå fra 300 følgere på mine egne sosiale medier, til 140 000 følgere for Kari Traa. Etter en stund ble jeg kastet inn i en annen avdeling i Kari Traa, nemlig e-commerce. Jeg har alltid trodd at sosiale medier var mitt naturlige karrierevalg, men da jeg uten erfaring ble kastet inn i e – commerce, oppdaget jeg imidlertid raskt at det var drømmejobben! Det viser hvor viktig det er å utforske nye og ukjente muligheter.

I e- commerce jobbet jeg med nettsiden, inkludert innhold, kampanjer og tekst. Det var to hektiske år med både oppturer, og nedturer – og en intens innsats. I kontrast til studietiden der det meste av arbeidet foregår individuelt, var det nå tydelig at kollegene mine var avhengige av at jeg alltid ga mitt beste. I fjor fikk jeg for eksempel ansvaret for å sette opp en helt ny nettside i et system jeg aldri hadde brukt før. Takket være støtten fra kollegene mine og lederen min klarte vi å lansere siden i tide, noe som styrket både min selvtillit og kompetanse. Snart fikk jeg mer ansvar, og i samarbeid med sjefen deltok jeg i beslutninger om kampanjer, bestemte hvordan forsiden skulle se ut, valgte bilder, var med på eCommerce-shoots, og fikk stort spillerom til å utforme nyhetsbrevene.

 

5 Hva tar du med deg fra denne erfaringen?

Da jeg startet i jobben, var jeg usikker på hva jeg kunne bidra med sammenlignet med de mer erfarne ansatte på jobb. Jeg innså imidlertid raskt at det var viktig å dele alle ideer i møter, uansett hvor dårlige jeg tenkte de var – for alt av ideer gir opphav til videre ideer hos de andre. Man bør derfor aldri være redd for å ta ansvar og hoppe inn i oppgaver man tror man ikke er kvalifisert for. Det er nettopp ved å hoppe inn i ukjente oppgaver at man lærer mest. Jeg har også lært at det finnes så utrolige mange muligheter og ulike felt innenfor kommunikasjon, og verdien i å utforske videre utenfor sitt eget interessefelt. I mitt tilfelle førte jo det til at jeg fant drømmejobben!

Bilde fra ekstremsportuken vi dro på med jobben. Det å jobbe i markedsføring gir ikke bare spennende utfordringer på kontoret, men det åpner også døren til mange muligheter for jobbreiser og teamaktiviteter. Foto: Privat

 6 Har du anvendt det du lærte på studiet i stillingen?

Ja, absolutt! Bachelor i kommunikasjon er en bred utdannelse som gir verdifull innsikt i mange områder innenfor medie og kommunikasjonsbransjen. Denne kunnskapen har jeg anvendt i mange ulike situasjoner på jobb, enten det har vært innen salg, markedsføring eller eCommerce. Den største forskjellen mellom arbeidslivet og studiene er nok likevel at det er langt flere begrensninger. Mens jeg på universitetet kunne utforske ideer fritt og jobbe med prosjekter som ofte var åpne for tolkning, må jeg i jobben forholde meg til spesifikke retningslinjer, tidsfrister og målsettinger.

7 Tre tips til en student som ønsker å ta et pauseår fra studiet, men som ikke tør å kaste seg ut i det

  1. Søk internship – Det er en flott inngangsport til din første jobb. Mange strever med å få jobb etter studiene uten erfaring – men et internship er ofte veien til en fast stilling. Hvis du gjør en god jobb og bygger et godt forhold til kollegene dine, er sjansen stor for at det kan føre til en fast stilling etter noen måneder
  2. Ikke undervurder deg selv, søk på stillinger! Mange kan være skeptiske til å søke på stillinger som virker litt utenfor komfortsonen, men det er viktig å huske at du har mye å tilby. Dine unike erfaringer og perspektiver kan være nettopp det arbeidsgivere ser etter
  3. Grip enhver mulighet for veiledning – du vil alltid gjøre det bedre med støtte og hjelp fra andre. Bruk alle ressurser du har tilgjengelig i søknadsprosessen, enten det er venner, nettverket ditt – eller karriereveiledere.

 

Tips fra UiA Karriere

Som Kamomilla skriver er det lurt å søke hjelp dersom man er usikker i en jobbsøkningsprosess, eller videre karriere. Vi i UiA Karriere tilbyr en rekke karrieretjenester, inkludert privat karriereveiledning, studieveiledning, samt CV- og søknadsveiledning. Vi har også et bredt utvalg av selvhjelpsressurser på nettsiden som kan hjelpe deg med jobbsøknad, CV, LinkedIn-profil og mer. Les mer om hva vi tilbyr her: https://www.uia.no/studier/jobb-og-karriere/

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.