Hva er vel Studiestartfestivalen uten en kombinasjon av drikkeleker og rare utfordringer?

REBUSLØP FREDAG 18. AUGUST KL 16

Studenthuset Stiften har flere år på rad vært ansvarlige for et rebusløp ved campus, hvor flere andre studentaktiviteter bidrar med aktivitetsposter.

– Dette er jo en lang tradisjon som Stiften har drevet med i lang, lang tid som vi da vil prøve å holde i live, sier Ane Margrethe Røed Eliassen, som i år trer inn i rollen som leder for Studenthuset Stiften.

– Hvilke type utfordringer kan folk forvente seg ved postene?

– Det er mye forskjellig som de skal få prøve seg på, men vi har jo de vanlige postene som har vært med en stund. Spadser & Blæse skal man kaste et instrument så langt som mulig. Lacrosse pleier vanligvis alltid å ville være med på rebusløpet hvor man skal få en lacrosseball i et mål og lage bilde. Og borte ved oss i Stiften så pleier vi å ha noe som angår sang.

– Har dere noe kriterier for aktivitetene?

– Hver aktivitet som blir med kommer på med sin egen post som vi i Stiften ikke skal ha noe med å gjøre, så lenge de følger noen små retningslinjer fra oss. Spillopus som jeg også er med liker å variere mellom litt ulike aktiviteter.

– Hvor stort blir årets rebusløp?

– Vi har sånn omkring 8 studentaktiviteter som alle skal ha hver sine poster så det er en del å gjøre, men hvor mange deltagere vil vi ikke kunne si med sikkerhet. Stort sett deltar de este faddergruppene og en del vennegjenger med hvert år så det blir nok en del.

Ane sier at for å delta trenger du et vittig gruppenavn og en gruppe på alt fra fem til femten studenter.

Det som hun sier at trengs for å vinne rebusløpet er en god del kreativitet, god lagånd, godt humør og et talent for smisking i tillegg til å faktisk kunne klare å gjøre det bra på de ulike postene.

– Det er jo sånn for at nye studenter skal kunne bli kjent med hverandre og gjøre noe som er teambuildene for de este gruppene er vanligvis faddergrupper som går i klasse med hverandre. Så er det jo en fin måte å bli kjent med campus på.

I år har de funnet seg sponsorer i Pizzabakeren og Østsia som begge har sagt at de ønsker å bidra med premier til vinnerne.

– Pizzabakeren bidrar jo da selvsagt med pizza, i form av gavekort som vinneren får. Og sånn vi forstår det så ville også Østsia gi vinneren en champagneflaske å feire med.

Tekst: Mats S. Høimyr

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.