– Ingen skal gå tørre hjem fra dette arrangementet, garanterer herrene som har stelt i stand den store vannkrigen på plenen. De ville prøve noe nytt og spennende. Svaret ble en ellevill vannkrig.

– Alle sammen er glad i å ha det gøy og å leke. Men det er ikke alle som sier det høyt. Vel, vi sier det høyt, sier Christoffer Daniel Bergsted i studentforeningen Lagunen, som også står ansvarlig for festivalen Bris.

Og han er åpenbart ikke alene om å like lek. Etter at de la ut arrangementet på Facebook har de i skrivende stund 800 «skal» eller «interessert». I tillegg kommer alle nyinnflyttede som ikke kjenner til arrangementet. Gjengen hadde i grunn sett for seg en rundt 100 stykker. Derfor måtte de nylig gå til innkjøp av ytterligere 4.000 ballonger.

Vannkrig
ØVING : Christian Danielsen (t. v.) og Christoffer Daniel Bergsted prøver ut ballongene før det braker løs.

På samme tidspunkt arrangeres volleyballcupen UiA Open, for dem som ikke like å blir å våte.

Reglene er som følger:

Alle spillerne blir fordelt på to lag. På samme måte som i kanonball kan man ikke gå over midtstreken som skiller de to lagene. Blir man våt, er man ute av spill og kan ikke lenger konkurrere om førsteplass. Når alle ballonger er kastet, teller man hvor mange spillere som er igjen på hvert lag. Det laget med flest spillere blir delt i to nye lag, og disse kjører den samme rutinen på nytt. Taperlaget er ute av konkurransen.

– Til slutt skal det stå en person på hver side av plenen og konkurrere om seieren, forteller Bergsted. Han advarer deltakerne mot å gjemme seg, eller å stille seg bakerst.

– Gjør du det, er du nok blant de første som ryker. Det står dommere rundt banen med vannballonger klare. De kastes på alle som står stille i mer enn fem sekunder, sier han.

– Hvilke tips vil dere gi til dem med vinnerambisjoner?

– Du trenger ikke nødvendigvis ha en god kastearm. Men det å være god til å dukke og å unngå å bli truffet, er nok en kjempefordel. Jeg vil anbefale å øve på kanonball, sier medarrangør Anders Hansen, før han legger til:

– Vannskrekk er definitivt en fordel.

Når vinneren er kåret, fordeles alle de gjenværende ballongene på dem som har røket ut, og det blir en ny vannkrig hvor alle kan kaste på alle. En kan til og med fyre av mot dommerne.

Arrangementet finner sted på universitetsplenen på Gimlemoen tirsdag 16. august klokka 15.

 

Tekst og foto: Matias Smørvik

 

Les også:

Forfatter

,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.