Festivalen som de siste årene har flydd litt under radaren, slår i 2017 ned med et såpass slagkraftig program at det nye styret er skråsikre på å lage liv i de to studentbyene.

I skrivende stund teller programmet 21 arrangementer i Kristiansand, i tillegg vil man ha et eget program i Grimstad. På programmet kan vi lese alt fra de typiske festene og konsertene, til eventer som speed-dating, klesbytting, leker og andre småsprø idéer fordelt på 17 dager.

Det står i kontrast til hvordan studentfestivalen har latt seg utspille seg de siste årene. Da har man kunne telle et noe mindre antall arrangementer, som alle har foregått inne på campus. Denne versjonen setter med andre ord litt høyere ambisjoner, skal vi tro gjengen bak.

Mange kule idéer

– Sånn har det vært i mange år, at det har vært en liten UGA og at det aldri har blitt noe større. Da jeg ble spurt om å sitte i styret så svarte jeg at jeg er med, om vi gjør det større enn i fjor. Vi hadde en visjon om at UGA skulle bli like stort i Kristiansand og Grimstad, som i de andre studentbyene. På Agder skjer det mye ved Studiestartfestivalen og fadderuka, men lite resten av året, sier styremedlem Nora Sande.

For å fylle opp programmet har de strukket ut en hånd til alle linjeforeninger og studentaktiviteter på universitetet, for å høre om de ville ha sine arrangementer i samme tidsvindu som UGA.

– Det er de som representerer studentene. De har erfaring med å arrangere alt mellom fester og faglunsjer. Dette kan de. De har utrolig mye å by på og mange kule ideer som vi aldri hadde tenkt på, sier Phally Long Prum.

At programmet er litt av alt mulig ser de kun på som en fordel.

– Jeg tenker at det skal være godt og blandet. Alle interesser skal få plass. Om noen har kommet med en ny idé som ikke har vært lik noe annet, så har vi tenkt at da må vi i hvert fall ha det inn. Når vi skal ha en studentuke av og for studenter, da er det viktig at alle studenter føler at de passer inn. At det ikke bare er de som vil drikke seg fulle og dra på konsert som finner noe de liker, sier Sande.

En ellers stille tid

Hun forteller at UGA skal fungere som en paraply, for alle de som vil holde arrangementer. Selve UGA ska ikke holde noen arrangementer, men de skal lage program, vedlikeholde app og markedsføre de ulike arrangementene, og på den måten være bindeledded.

I tillegg har gjengen fått med seg aktører som Kick, Frøken Larsen, Kilden og biblioteket med på laget. På den måten gir de studenter arenaer å holde sine arrangementer på, samtidig som studentene kommer litt nærmere byene. Aktørene vil også holde egne arrangementer under UGA-paraplyen. Selve UGA vil foregå mellom 9. og 26. februar.

– Det er en ganske rolig periode. Vi er tilbake på campus, eksamen er fremdeles litt over horisonten. Det er en tid man føler man har tid og kapasitet til å delta. Vår ambisjon er at UGA blir noe å glede seg til, i denne ellers stille tiden. Det blir en lengre tidsperiode hvor det faktisk er mye å gjøre, som er ren og skjær underholdning, sier Sande.

Tekst og foto: Matias Smørvik

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.