Hold av datoen 26. August, for da blir det fargefest uten like i Grimstad. – Alle skal med, sier markedsføringsansvarlig Christina Fredvig-Erichsen

Festivalen som samler mennesker

For tredje året på rad arrangeres Grimstad Color festival, som ble etablert på frivillig engasjement av studenter. Hensikten var å lage en festival preget av musikk, farger og glede, og i tillegg er mye av inspirasjonen hentet fra fargefestivalen Holi i India, der man heller vann over seg for å så kaste farger på hverandre for å markere fornyelse. Fredvig-Erichsen sier at dette er en festival som er verdt å få med seg

– Vi viderebringer ideene til de som startet det fra begynnelsen, og vi ønsker å forene byen med studentbyen. Vi ønsker å tilføye noe til byen som studenter, og alle kan ha det gøy denne dagen uansett om man er familie eller studenter. Alle skal samles, uansett om arrangementet er av studenter, så må familier eller eldre velkommen også.

Festivalen sitt årlige fargeløp er kl 15, men hun forteller at det er frivillig om man vil løpe eller gå.

– Det ikke er noen konkurranse, uavhengig av hvem du er kan du være med. Uansett om du sitter i rullestol, er gammel eller ung. Det er en utrolig inkluderende festival som passer for alle, forteller hun entusiastisk.

Søker frivillige

Fredvig-Erichsen forteller at det fortsatt er behov for frivillige. Hvis man jobber som frivillig på festivalen får man blant annet gratis festivalpass, et gratis måltid, frivilligfest og en attest for frivillig arbeid. Man fyller ut søknadsskjema på hjemmesiden til Grimstad Color Festival om man ønsker å jobbe som frivillig

– Akkurat nå er det litt uklart hvor mange frivillige det blir, men vi håper på flest mulig. Vi trenger folk på ulike poster som for eksempel billettkontor og konsertområdet. Vi har rundt 13 som jobber med festivalen allerede, og 20 interesserte til nå. Så jeg håper på omtrent 10 til, sier hun.

I tillegg til gateløp med fem poster, fest og festligheter, er det konsert på festivalområdet på kveldstid. Artistslipp kommer fortløpende, men hvilken artist som kommer er fortsatt konfidensielt.

– Jeg kan ikke si noe om hvem som skal opptre, for vi har ikke signert med dem ennå. Men det jeg kan røpe er at det er samme sjanger som i fjor, sier Erichsen lurt.

Man er ikke alene

Grimstad Color Fesitival byr på mangt, og alle kan delta – når man krysser målstreken og kommer på Torskeholmen er det full fest med musikk og dans. Styret håper at mange kristiansandstudenter tar turen, og derfor settes det opp buss til Grimstad, og noe av tanken bussinitiativet er å få et tettere bånd mellom Grimstad og Kristiansand-studenter. Hun forteller at det er flere grunner til at hun ønsker å delta i år også

– Jeg var med første året, og jeg syns det var gøy fordi nordmenn blir mindre nordmenn. Janteloven er ikke så viktig lenger. Alle er dekt i alle mulige farger, og jeg følte at jeg ikke var alene. Det var deilig, og jeg hadde ingen problemer med å finne noen å henge med. Derfor ville jeg være med i år også, sier hun muntert.

TEKST: Nora Nussle Torvanger

FOTO: Monta Birkmane

 

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.