Tidligere styremedlem i Mercurius, Jakob Mæland, er ny leder i VT (Velferdstinget).

Han ble på et møte i slutten av januar, erklært som den nye lederen for VTs arbeidsutvalg. I sin introduksjon forklarte Mæland at han blant annet vil fokusere på å synliggjøre VT i studenthverdagen.

– Jeg var rådet til å søke på stillingen etter at jeg snakket med tidligere leder om hva vervet gikk ut på. Det virket som noe interessant og viktig, som flere burde ta en interesse i, forteller Mæland.

Måtte endre på regelverket

Mælands konkurrent i valget, nestleder i utvalget, Arlene Henneli, valgte i siste liten å trekke kandidaturet sitt. Hun ønsker av hensyn til studiene å heller forbli i stillingen som nestleder. Til sammen er det nå Mæland, Henneli, og styremedlem Victor Larsson, som utgjør det nye arbeidsutvalget. Det ble stor diskusjon om hvorpå valget kunne gjennomføres.

Opprinnelig var det vedtatt at det skulle være representasjon fra minst to forskjellige institutter i arbeidsutvalget. Avtroppende leder for utvalget, Roy Skjerveland, studerte ved NLA Mediehøgskolen Gimlekollen, mens Mæland, Henneli og Larsson, alle sammen er UiA-studenter.

På grunn av manglende kandidater fra de andre skolene, bestemte VT seg for å trekke tilbake denne vedtakelsen, og det ble gjort nye vedtak som tillot for denne en-skoleordningen i arbeidsutvalget.

– Markedsføringen vil bli kjempeviktig fremover, det har jeg jo heldigvis veldig stor erfaring med. Alle skolene skal få et innblikk i hva vi driver med, og vi kommer til å sørge for at de vet hvem vi er og hva vi gjør, forteller Mæland etter møtet.

Ønsker å være synlig for alle studentene i Agder

Temaet om mangel på engasjement fra de mindre institusjonene kom opp flere ganger på møtet.

Medlemmene i Velferdstinget vil nå utforske forskjellige måter å nå ut til alle institusjonene de samarbeider med. Det gjelder UiA, Noroff, NLA, Ansgar, og Fagskolen i Kristiansand. De vil ta med seg mange av disse forslagene videre inn i planleggingsfasen for hvordan de skal oppnå mer synlighet i hele Agders studentsamfunn.

– Vi vil prøve å få til et bedre samarbeid med disse skolene. Komme dem i møte, og vise at vi er tilstede, avslutter Mæland.

Tekst: Mats S. Høimyr
Foto: Targeir Attestog

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.