Kristiansands lacrosselag er det beste studentlaget i Norge, og derfor er det verdt å følge med neste gang de spiller.  

Unikum var ute tirsdag kveld og trente med Norges kuleste studentidrettslag: UiA Studs. For de som ikke vet hva Lacrosse er, kan sporten forklares slik at den ble spilt av kanadiske indianere allerede på 1200-tallet! Lacrosse er en lagsport, hvor taktikk og strategi kombinert med god fysikk er de viktigste ingrediensene for å vinne en kamp. Nettopp dette var det kristiansandske laget så flinke til, at de klarte å komme i finalen i Norgesmesterskapet 2014 i Lacrosse. De ble dessverre slått av Oslo Legends og måtte nøye seg med sølv. Dette gir oss en ekstra grunn til å heie på laget, så de kan vinne gull neste år!

Et lag i fremgang

UiA Lacrosse

UiA Lacrosse ble startet som studentidrettslag i 2006 fra da universitetet var en høyskole; Høyskolen i Agder, og siden 2007 har laget vært tilknyttet universitetet. Nye spillere kommer hver høst gjennom opptak. Lacrosse er en sport som krever en god del av sine spillere, og derfor har de trening tre ganger i uka, samt turneringer rundt om i Norge. UiA Lacrosse setter ikke bare fokus på de sportslige prestasjoner, men også kameratskapet mellom spillerne og det sosiale samholdet. UiA Studs er det beste studentlacrosselag i hele Norge, siden UiA Studs bare er studenter, som spiller mot landslagspillere.

Lacrosse går i sin enkelthet ut på at to lag kjemper om å score mål i motstanderens mål. Hver spiller har et nett som man skal bruke til å gripe og kaste ballen med\. Lacrosse foregår ute på en gressplen., Laget består av 9 spillere og en keeper (goalie). Taktikken er som i vanlig fotball å ha forskjellige spillerfunksjoner; attack, midfield, defence og goalie.

Til trening med Studs

Sindre Ribe

Lacrossespillerne Unikum fikk møte på var veldig hyggelige og ville gjerne vise fram sitt spill, og det var interessant å følge treningen. Unikum fikk under treningen en snakk med goalien Sindre Ribe, som har vært med i flere år, og til vanlig er student på Universitetet i Agder.

Hvor mange er med på laget?

Vi er omtrent 30 spillere på UiA Studs.

Hvorfor har du valgt å være med?

Det virket spennende med en annerledes sport. Noe annet enn det jeg er vant med. Angrer ikke ett sekund. Det virket gøy med en fullkontaktssport som innebar å fungere som ett lag og ikke på egenhånd.

Hvilken posisjon har du i laget?

Jeg spiller goalie (målvakt), og min oppgave er å være i veien og ikke la noen baller slippe inn i målet.

Hvor ofte trener du, og når øver dere?

Trener tre ganger i uka. Tirsdag, onsdag og lørdag gjennom hele året… Verken snø, is, regn eller sol stopper oss i å ha trening.

Hva er høydepunktene med Lacrosse?

Det gode samholdet og vennskapet som dannes i laget. Gruppa blir mer eller mindre kompiser, og man har det kjempebra sammen med gutta. Selvfølgelig er turneringer og norgesmesterskap noen av de større høydepunktene man ser frem til i løpet av sesongen.

Når er deres neste kamp, hvor vi kan komme og se på?

Det varierer, men om man tar en titt på www.uialacrosse.no kommer det løpende info der om alle kamper og alt vi deltar på. Vi er veldig glade for at det dukker opp supportere på våre kamper og støtter oss. Vi er tross alt representanter for Universitetet i Agder og vant sølv i årets NM.

Sliter med oppbakningen til bedre treningsforhold

Lacrosse

Ettersom UiA Studs spiller på et høyt nivå, er de ikke bare gode atleter; de er også representanter for Universitetet i Agder og selve byen Kristiansand. Tross gode sportsresultater og internasjonale kontakter til andre sportslag kan det derfor undres, at de som lag blir prioritert lavere enn andre. Når det gjelder reservering av fotballbanen på Kristiansand gamle stadion, er det kun sene treningstider som er til overs. Ofte avslutter de den harde treningen rundt kl. 23. Selv i vintermånederne, når lacrosselaget trener ute mens de fleste andre lag trener inne, kan de ikke få tidligere treningstider.

Supportere, fans og nysgjerrige er velkommen

UiA Lacrosse

UiA Studs er alltid glade for fans eller folk som bare er nysgjerrige, og de øver på Kristiansand gamle stadion tirsdager kl. 21.30-23.00, onsdager kl. 21.30-23.00 og lørdager kl. 11.00-13.00, så det er bare å dukke opp for å heie på det lillafargede laget!

Tekst & Foto: Cecilie Heinfelt – nett@unikumnett.no

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.