Det nye styret i STA 2021

Kjære alle studenter, 

Nå er vi igjen i gang med et nytt semester og det er veldig godt å se så mange av dere på Campus. Det er en spesiell tid; ikke bare går vi sakte, men sikkert tilbake til en ny, normal hverdag – det er også valgår og høytid for politikk. 

For dere som ikke kjenner meg er jeg leder for Studentorganisasjonen i Agder, det betyr at jeg er valgt av studentene til å jobbe med å forbedre din studiehverdag. Som student lurer du kanskje på hva vi gjør, så nå skal du får en liten oppdatering fra oss i STA.  

En blid student og leder for STA i agder
STA-leder Kristian Fredrik. Foto: Privat

Vi har prioritert en aktiv og åpen studiestart, og jobbet for at nye studenter kan møtes på tross av pandemien, og er fornøyde med at vi har fått til en ansvarlig, men åpen studiestart. Akkurat nå er vi i gang med diskusjoner og dialog når det kommer til dagens eksamensreglement, hvordan pandemien har påvirket eksamen og hva som må forbedres. 

Videre har det kommet frem at næringslivet og universitetet mangler sterke bånd. Vi i STA har lyst til å bevare den kompetansen som blir skapt på universitetet. Vi ønsker flere praksisplasser for alle, både i det offentlige så vel som det private. Dette er noe vi ser frem til å jobbe med, og vi har blitt møtt med åpen dialog fra universitetet. I forbindelse med Studentstrategien til Agder fylkeskommune har vi uttrykt viktigheten av at praksis ikke skal føre til ytterligere økonomisk belastning for studentene. 

Vi har hatt oppstartseminar for medlemmene av Studentparlamentet og opplæring av nye tillitsvalgte. I anledning verdensdagen for psykisk helse har vi vært på konferanse om selvmordsforebygging. Dette er kunnskap vi tar med oss for å forbedre hverdagen deres. Vi jobber også tett med UiA i utviklingen av nye undervisningsrom, og passer på at studentenes stemme blir hørt i utformingen. Bærekraftsmålene er nå blitt synlige på begge campusene, som en viktig påminnelse om hva vi alle i felleskap må jobbe mot.  

I politikkens navn har vi arrangert to politiske debatter i samarbeid med Norsk Studentorganisasjon, også kjent som «Studentnach». Er du en engasjert student er det fortsatt ledige verv som må fylles. Sjekk ut stastudent.no for å lese om vervene, eller om du er nysgjerrig på hva vi gjør for deg!  

Til slutt gratulerer vi Unikum med 20 år som studentavis, det er noe å være stolt av! 

Vennlig hilsen deres egen studentleder Kristian Fredrik

Forfatter

, , , , , , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.