Denne middagen er like rask og enkel som den er god. Det tar bare 30 min frå start til slutt og vipps så har du middagen servert på bordet.
Ingrediensar
4 laksefileter
Hoisinsaus
Soyasaus
Sesamolje (kan sløyfast)
Olje til steiking
½ Brokkoli
1 paprika
2 sjampinjong
1 vårløk
Ris
Slik gjer du:
- Sett omnen på 200 grader. Finn fram ein eldfastform og smør den med litt olje. Legg laksefiletane i forma og smør kvar enkelt filet med 1 ss hoisinsaus, ½ ss soyasaus og nokon dråper sesamolje. Steik laksen i cirka 20 min.
- Kok risen etter brukarrettleiinga på pakka.
- Kutt grønsakene i biter og steik dei på middelshøg varme i 5 min. Tilsett så 2 ss hoisinsaus, 1 ss soyasaus og nokon dråper sesamolje. Rør slik at alt vert dekt av sausen og server saman med laksen og ris.
Tips:
Denne oppskrifta er rekna på 4 porsjonar, det er derfor mogleg å sette til sides nokon porsjonar så ein har middag til seinare i veka.
Hoisinsaus kan ein kjøpe på dei fleste vanlege matbutikkar og kjem i ein liten flaske.
Sesamolje kan ein kjøpe på dei større matbutikkane, med betre utval.