Ti år etter at Kurt Nilsen vant Idol er han klar med sitt sjette studioalbum. Dette er noe av det beste bergenseren har gitt ut så langt.

GOD OGSÅ PÅ NORSK: Kurt Nilsen, her fra konserten i Kilden i høst, får god kritikk for sin nye plate. (Foto: Marit Grimsrud)

For ti år siden fikk Kurt Nilsen livet snudd opp ned etter at han gikk helt til topps i Idol. Da han meldte seg til audition tjente han til livets opphold som rørlegger, og på fritiden var han vokalist i kameratbandet Fenrik Lane. Nå er han godt kjent både i Norge og utenfor landets grenser. Nå er han klar med sitt sjette studioalbum. Det er hans første norske utgivelse, og har fått tittelen «Inni en god periode». Gjennom dette albumet er det noe som forteller meg at det er enklere å fremstå personlig når man lager noe på sitt eget språk. Tekstene er i hvert fall mer personlige enn tidligere.

Første låt «Vinden» gir oss en rolig åpning hvor Kurt støtter seg til en gitar som eneste hjelpemiddel. I «Nattens helter» ønsker han å hylle de som gjør en innsats mens de fleste andre tenker på helt andre ting enn å jobbe. Han hyller sin far som trailersjåfør og forteller om deres timer i lastebilen. Platen har fått navnet «Inni en god periode», og tittelen kunne knapt passet bedre med tidspunktet. Kombinert med ny plate er han også en av syv artister som er å se i «Hver gang vi møtes». I tillegg er han også aktuell som dommer i den kommende sesongen av Idol, ti år etter sitt eget gjennombrudd.

Slik oppmerksomhet krever en del reisetid og lite tid hjemme med sin egen familie. Derfor har han også funnet plass til å sette pris på sin nåværende kjæreste i form av sangen «Den gamle dansen». Sønnen har også fått sin egen låt, hvor Nilsen forteller om at ikke alltid kan være like enkelt å si nei da han ber sin far om noe, enten i form av tjeneste eller at middagen er for kjedelig.

Selv om tekstene er noe mer personlige og språket er forandret fremstår Kurt som de fleste kjenner han. Stemmen er klokkeklar, og snart ti år som artist har gjort godt. Han har høstet god erfaring gjennom mange forskjellige opptredener som har vært med på å utvikle hans karriere til det bedre. Blant annet husker vi han fra Hallelujah-samarbeidet med blant andre Espen Lind som nå er produsent for bergenseren. Sammen har de to klart å lage en godt gjennomført norsk utgivelse.

  • Hva: Kurt Nilsen er aktuell med albummet “Inni en god periode”
  • Når: I salg fra og med 7. januar.

Tekst: Jørgen Johansen – jhjohansen@hotmail.com

Foto: Marit Grimsrud – marit.grimsrud@unikumnett.no

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.