I går var det Kurt Nilsen som ble hedret av artistkollegaene i “Hver gang vi møtes”. Her er vår dom over låtene!

HEDRET: Kurt Nilsen var gårsdagens hedersgjest i "Hver gang vi møtes" (Foto: Pressebilde/kurtnilsen.com)

Lene Marlin – «Rise To The Occasion»

Her tar Lene Marlin for seg en av Nilsens countrylåter og gir den litt mer tempo. Samtidig bruker hun stemmen og trykker på ordene i en mye større grad enn hva vi hører i originalversjon. Marlin er kanskje den av artistene som har levert best så langt, både med tanke på det tekniske og  ved å gjøre sangen til sin egen.

Magnus Grønneberg – «Mitt strøk»

Dristig valg av CC Cowboys-vokalisten. Han omsetter My Street til norsk, men ikke bare det. Teksten blir forandret i stor grad, instrumentene er langt mer tydelige. Selv om valget er dristig klarer han å beholde essensen i låten samtidig som han viser god energi fra scenen. Dette funker!

Anita Skorgan – «Singing The Song»

Anita Skorgan leverer nok en gang middels, ikke mer, men heller ikke mindre. Det hun taper mest på er at hun sliter med å gjøre sangen til sin egen, og da er mye av konseptet borte. Det er liten tvil om at hun har sangstemme, men for oss blir dette litt for stillestående.

Morten Abel – «Reality Kicks In»

Nok en gang originalt fra Morten Abel. Han tilfører denne oprinnelige midt-tempo låta en god porsjon funk og stil. Samtidig bevarer han de rene melodilinjene og gjør låta gjenkjennelig. Bra jobba!

Marion Ravn – «Never Easy»

Kanskje det beste levert av Ravn sålangt. Ekte, ærlig og naturlig servert fra Lørenskog-jenta. Godt akkompagnert av Stråmenn og sin egen gitar, blir denne fremførelsen en flott opplevelse. Det bør også nevnes at hun klarer å tilpasse stemmen til låtene hun fremfører. Det vitner om en sanger med bred erfaring!

Ole Paus – «Du sa»

Det er ingen tvil om at Ole Paus formidlingsevne er sterkere enn hans sangstemme. Samtidig drukner han noe i akkompagnementet denne gangen. Det er ingen tvil om at han mener det han synger. Men her mener han nok mer enn det fremførelsen gir rom for. Det er tross alt en låt som skal fremføres, og hadde Paus hatt sangstemmen i tillegg, er det fullt mulig at låta hadde blitt en innertier.

Les gjerne hva vi synes om de tidligere rundene!

Følg med på TV2 lørdager kl 20.00. På lørdag er det Magnus Grønneberg som er hedersgjest.

 

Tekst: Jørgen Johansen – red@unikumnett.no

Marit Grimsrud – marit.grimsrud@unikumnett.no

Foto: Pressefoto/kurtnilsen.com

Forfatter

, ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.