I årets nest siste episode av “Hver gang vi møtes” var Marion Ravn hedersgjest. Les vår dom over opptredenene her.

Marion Ravn måtte tørke en del tårer da hun ble hedret av kollegene i "Hver gang vi møtes" i går kveld. (Foto: Isabel Watson/marionravn.com)

Kurt Nilsen – «Everything»

Kurt Nilsen lager sin egen versjon av låten som M2M slo gjennom med i begynnelsen av Ravns karriere. Originalen har en litt røff tone i utgangspunket, men her velger bergenseren å dysse den litt ned. Med en kassegitar og en, som alltid fabelaktig stemme leverer Kurt litt over gjennomsnittet også i kveld. I hedersgjestens øyne leverer han godt nok til at hun velger å synge duett mot slutten av programmet. For vår del når han ikke helt opp i kveld.

Morten Abel – «Girl In Your Dreams»

Morten Abel utfordrer seg selv ved å være godt over 40, men likevel våge å sette seg inn i rollen til en 14-åring som skriver sin aller første låt. Det var iallefall nogenlunde disse ordene han brukte da han skulle fortelle hvilken låt han hadde valgt for anledningen. Nærmest som vanlig går han langt vekk fra originalen, men dette blir ingen innertier, slik som han har lykkes så bra med i flere av de tidligere programmene.

Ole Paus – «Gi meg litt tid» («Don’t Say You Love Me»)

Årets eldste deltager har sjelden sunget på engelsk, og gjør det heller ikke her. Her serverer han en morsom vri som krydrer opptreden, noen midler må han han jo ta i bruk når han er en sangstemme som ikke er spesielt nevneverdig. I kveld serverer han heller ingen tolkning, og han tar seg ekstreme friheter med teksten. Likevel, det funker, og Ole får godkjent karakter.

Magnus Grønneberg – «Her står jeg» («Here I Am»)

I forrige uke var Magnus hedersgjest, men i dette programmet slår han tilbake med bravur. Før hans norske versjon av Here I Am har Marion akkurat fortalt sine artistkolleger hvordan hun følte at hun ble stående igjen etter oppløsningen av M2M, og da er det sjelden noe som kunne truffet bedre enn denne tolkningen.

Anita Skorgan – «For You, I’ll Die»

Anita Skorgan har hevet seg i de siste to programmene, men hun makter fremdeles ikke å sette sitt eget preg på låtene. Kanskje noe av poengene da blir borte, men hvem bryr seg? Hun leverer en prestasjon som preger de andre deltagerne og hun viser at hun er tydelig tilfreds med prestasjonen sin underveis i låten.

Lene Marlin – «Har dæ litt» («Found Someone»)

Tromsø-jenta overasker, igjen, da hun velger å fremføre en låt på norsk for andre uke på rad. Sangen hun har valgt ut er ganske ny, og det er sprekt å skulle lage en ny versjon av en sang som ikke har rukket å sette seg i øregangene til folk. Men Lene Marlin lykkes igjen, og hun er etter vår den mening den av deltagerne som har levert de beste prestasjonene. Nå venter Norge bare på hennes første norske utgivelse.

Les gjerne hva vi synes om de tidligere rundene!

Følg med på TV2 neste lørdag kl 20.00. Da skal Ole Paus hedres, som sistemann i rekka.

 

Tekst: Jørgen Johansen – red@unikumnett.no

Foto: Pressebilde, Isabel Watson/marionravn.no

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.