Som sistemann i rekka var det på lørdag Ole Paus sin tur til å bli hedret av sine kollegaer på Vestre Kjærnes gård. Her ser du vår dom over låtene.

Ole Paus storkoste seg ved enden av bordet da han ble hedret i “Hver gang vi møtes” lørdag. (Foto: Hver gang vi møtes/TV 2)

Kurt Nilsen – «Nå kommer jeg og tar deg»

Herlig og friskt fra bergenseren. Han overtar stafettpinnen fra Grønneberg som med CC Cowboys har laget en kjent versjon av låta. Med spenstig akkompagnement tilfører han låta litt bergensk energi. Kurt sa på forhånd selv at han skulle ta låta inn i Bruce Springsteen sitt univers, og jommen om han gjør! Dette funker.

Lene Marlin – «Jeg reiser alene»

Nå begynner undertegnede virkelig å tro på et kommende norsk album fra Tromsø-jenta. Marlin, som jo er flink med melankoli, bruker denne erfaringen til det fulle når hun fremfører låta. Stemmen er sår, men utrolig vakker. Hun løfter fram de velskrevne ordene som Paus skapte for mange år siden, og formidler på briljant vis. Dette kan du, Lene!

Morten Abel – «Alt var mye bedre under krigen»

Morsomt og hysterisk! Abel shower som bare han kan. Kanskje det hjelper at han har erfaring fra teater? Det er i hvert fall ikke utenkelig å se vestlendingen fremføre dette revynummeret på en scene. Igjen viser Abel frem sin scenepersonlighet som virker å være om ikke milevis, så et godt stykke unna den private varianten.

Marion Ravn – «Nerven i min sang»

Pent og verdig fremført fra Marion. Det er tydelig at hun har jobbet mye med denne låta, som passer til hennes flotte stemme. Ikke umulig at hun kommer til å gjøre denne versjonen flere ganger. Likevel har hun litt å ta igjen for å bli en virkelig stor formidler. Men for all del; pent!

Anita Skorgan – «Det begynner å bli et liv»

Skorgan har virkelig utviklet seg stort i løpet av programserien. Dette er absolutt en av hennes aller beste tolkninger på gården. Og vel fortjent rører hun alle rundt bordet. Vi lytter og tror på det hun sier. Og endelig får vi se mer til pianospillet – som hun virkelig mestrer. Skikkelig skorgansk og flott!

Magnus Grønneberg – «Sett deg ned»

Siste fremførelse for sistemann. CC Cowboys-vokalisten oppsummerer på mange måter oppholdet på Kjærnes Gård med denne låta. Flott gitarspill og fint samspill med Stråmenn, gjør at han i hvert fall for undertegnede, har oppdaget en ny låt i Paus enorme låtkatalog. Verdig tolkning.

Les gjerne hva vi synes om de tidligere rundene!

Følg med på TV2 lørdager kl 20.00. På lørdag sendes siste episode. Da skal artistene synge duetter og oppsummere sesongen som har vært!

 

Tekst: Marit Grimsrudmarit.grimsrud@unikumnett.no

Foto: Pressefoto, Hver gang vi møtes

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.