Hvert år bruker UiA svært mye tid, ressurser og penger på å fremme UiA som et flott og fantastisk universitet. I løpet av mine fem år som student her har jeg blitt vandt til å regelmessig se ting som «Hvorfor du bør studere på UiA!» og «3 grunner til å studere på Sørlandet!» dukke opp her og der. Særlig den siste tiden har UiA og SiA jobbet dag og natt for å pumpe ut innlegg på sosiale medier for å få Kristiansand til å virke som verdens beste studentby. Selv om jeg er enig i mye av det som sies om UiA, så føler jeg det er vår plikt som studentavis å gi et mer realistisk bilde av hvordan det VIRKELIG er å studere på UiA. Så her er min litt bitre (og selvfølgelig helt saklige) liste over grunner til at du IKKE bør studere på UiA.  

 

Grunn nr. 1: UiA sin manglende evne til å varme sine egne bygg  

Nye studenter i Kristiansand er så heldige at de får oppleve byen på sitt aller beste og varmeste når de først flytter hit i juli/august. Om sommeren er det god S på Sørlandet. Den største bekymringen folk har, er om de får plass på plenen ved bystranda den dagen eller ikke. Og selv om man har bodd her i flere år, så glemmer man helt hva som venter om kun noen få måneder. Man glemmer helt at hele Kristiansand snart vil bli omgjort til en grå sølepytt så fort vinteren kommer. Vinteren på Sørlandet er så deprimerende at selv de lykkeligste blant oss får lyst til å hoppe ut av vinduene i B3..  

Så når jeg kommer våt og grinete inn på UiA klokka 08:00 en mørk januarmorgen så hjelper det ikke særlig på humøret at det er så FUCKINGS KALDT inne på skolen! Det er nesten fascinerende hvordan det kan være så kaldt inne i et offentlig bygg. Og jeg er absolutt ikke interessert i å høre unnskyldninger som «ååå men strømmen er så dyr» fra UiA-ledelsen. Det er faktisk ingen som bryr seg. Bare skru opp temperaturen.  

 

Grunn nr. 2: UiA sine ikke-eksisterende leseplasser  

Få ting irriterer meg mer i livet enn overfylte leseplasser. Å komme klokken 10:00 inn på biblioteket og måtte kjempe meg til en ledig pult er noe jeg kjenner meg meget ferdig med. Første og andre etasje på biblioteket er til tider en ren motorvei med studenter som desperat prøver å finne en ledig plass somi tillegg har lademuligheter. Personlig har jeg i det siste lagt fra meg all livsglede ved å sette meg ned i kjelleren. Jeg føler kjelleren til biblioteket er stedet der slitne og deprimerte studenter som meg selv samles for å gråte sammen. Jeg er også 100% sikker på at noen har dødd mellom arkivskapene der nede.  

Vi trenger desperat noen nye leseplasser. Helst et sted med store vinduer og med en potteplante på hvert bord! 

 

Grunn nr. 3: UiA sine merkelige studenter  

Folk som velger å studere på UiA, inkludert meg selv, er en egen rase mennesker. Vi er så sære at jeg vet ikke om jeg vil kalle oss mennesker engang. Det virker som om alle som flytter til Kristiansand får en merkelig spirituell tilnærming til apekatten Julius. Han er vår alles hersker og vi gjør alt for å etterligne hans oppførsel. Dette er meget merkbart på UiA, og særlig på biblioteket. For er du en av de idiotene som legger jakken din og noen bøker på pulten vedsiden av deg for å holde den av for kompisen din som ikke kommer før om tre timer så håper jeg virkelig at du slår en tå i en dørkarm. Er det virkelig så viktig å sitte vedsiden av hverandre? 

Det samme gjelder for alle dere som later som dere spiller inn Podcast når folk rundt åpenbart sitter og jobber. For meg er det absolutt helt uakseptabelt å prate inne i lesesaler og på biblioteket. Gå ut hvis dere skal snakke! Ute i Vrimle og i kantina er det selvfølgelig helt lov til å prate og kose seg, men også der finnes det grenser. Dersom du bruker mer tid på å prate høylytt med vennene dine istedenfor å jobbe så er det kanskje på tide å komme seg hjem. Dette gjelder særlig dersom klokken er 18:30 på en fredagskveld og det sitter en sliten og lei femteårsstudent ved siden av dere som åpenbart stressleser til eksamen.  

 

Grunn nr. 4: UiA sin manglende evne til å bygge ok bygninger 

Flere av bygningene og rommene på Campus har til tider fått blodet mitt til å koke. Man kan faktisk ikke snakke sammen inne på et grupperom på UiA, uten at alle som sitter rundt hører hele samtalen ord for ord. Jeg vil helst unngå at mine dype samtaler blir overhørt av tilfeldig forbipasserende.  

Det hadde også vært veldig nice om UiA kunne ha bygd noen undervisningsrom som faktisk har velfungerende ventilasjon og hvor man ikke må kjempe med sine medstudenter om de få stikkontaktene som rommet har.  

 

Grunn nr. 5: “Student”skipnaden  i Agder     

Okei så jeg kan mest sannsynlig skrive en hel sak dedikert til min misnøye til SiA. Likevel velger jeg å oppsummere de viktigste punktene her. 

Jeg, men likhet med alle andre UiA-studenter, begynner å bli kraftig lei av at SiA skal på død og liv suge ut alt vi har av oppsparte sparepenger. Hvorfor må jeg selge en nyre for å få råd til en baugette i kantina? Hvorfor må jeg selge sjelen min til djevelen for å få råd til pensumbøkene i bokhandelen? Og hvorfor i HELVETE har min månedsleie økt med 500 FUCKINGS kroner!??!!??!?!?!?? Og ikke kom her SiA med deres unnskyldninger om at dere har konkurransedyktige priser. Jeg vil ikke høre det! Vet du hva som ikke er konkurransedyktig? Stipendet til en student…   

Kan vi ikke alle bare bestemme oss for å boikotte SiA frem til de faktisk innser at de ikke kan holde på sånn her? Jeg skjønner at de må øke prisene for å dekke de høye lønnskostnadene til ledelsen, men det finnes vel grenser!? 

 

Grunn nr. 6: Kaffeautomatene 

Jeg er faktisk helt sikker på at jeg opptil flere ganger har blitt forgiftet av kaffeautomatene på UiA. Å kjøpe kaffe i de automatene gir oss nøyaktig en 50/50 sjanse for å få en sort væske som kan minne om kaffe eller straight up sølevann. Jeg er for øvrig fullt klar over at jeg kan gå opp i kaffebaren og kjøpe en kaffe av verdens hyggeligste personell, men føler jeg av prinsipp vil unngå at SiA tar mer penger fra meg. Da velger jeg sølevann til 15 kr (!!!) isteden.  

Jeg er oppriktig nysgjerrig på hva som er vaskerutinene til de maskinene. Har de noen gang blitt vasket?  

 

 

Grunn nr. 7: toalettene i Vrimle. 

Jeg ønsker faktisk å ha en dyp og lang samtale med personen som designet toalettene i Vrimle. Hvem var det som virkelig hadde ideen om å legge inn bevegelsessensor istedenfor en vanlig nedtrekksknapp? I teorien kan jeg forstå at dette er en god ide, men da må faktisk disse bevegelsessensorene fungere som de skal. Litt for ofte har jeg opplevd at den begynner å trekke ned for tidlig, noe som er MEGET ubehagelig for en stakkar som bare vil gjøre sitt fornødne. Den er også veldig god på å ikke trekke ned når jeg vil at den skal gjøre det. Er noe merkelig nedvergende å gå frem og tilbake inne på et trangt toalett i et forsøk på å spyle ned sitt eget avfall.  

Kan dere ikke bare installere noen føckings knapper da, UiA?  

 

Oppsummering  

Jeg kunne helt fint ha fortsatt min lille liste om hvorfor du IKKE bør studere på UiA. Jeg har faktisk 530 flere grunner. Likevel setter jeg en strek her før UiA velger å kaste meg ut. Isteden håper jeg UiA og SiA kan ta denne listen til seg, og faktisk prøve å fikse problemene jeg tar opp. Om UiA ikke har råd til å fikse problemene mine så kan de alltids låne et par millioner fra SiA. De har garantert råd til det…. 

 

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.