Selv om Kai Steffen Østensen ikke har blitt innstilt av valgkomiteen, sørger han ikke av den grunn. På lørdag skal det bestemmes hvem som skal bli den nye lederen av NSO, og Østensen mener han har en god sjanse.

– Det er jo selvfølgelig kjipt å ikke være innstilt, men jeg tenker at valgkomiteen har skrevet en begrunnelse som argumenterer for at jeg er en egnet lederkandidat. Begrunnelsen ligger i sin helhet ute på min Facebook-side. Der står det svart på hvitt at de er uenig i den politiske prioriteringen, men at jeg er en egnet kandidat og har de kvalitetene som en leder bør ha. Da tenker jeg at det er landsmøtet som er avgjørende, sier Østensen til Unikum.

Han har hatt styreverv i Studentorganisasjonen i Agder i tre år, og er nå inne i sitte andre år som leder.

– Veldig mye kan skje

I forklaringen fra valgkomiteen kommer det frem at Østensen sine fagområder er litt vel brede, og at hans visjoner og ønsket retning for organisasjonen kanskje ikke er helt riktig i den tiden man er inne i nå.

– Jeg skulle gjerne hatt den innstillingen i ryggen, men siden 2011 har innstillingen til landsmøtet i NSO aldri har blitt fulgt til punkt og prikke. Så her kan det skje veldig mye, forklarer Østensen.

– Har du fått noen tegn på hva som kan skje når det skal velges?

– Nei, men nå er det jo slik at hver delegat har sin stemme og den skal brukes på lørdag. Så det er vanskelig å si hvilken retning det går, men det er veldig god stemning både for meg og Ida Austgulen. Det er tre kandidater som har sin sjanse, og det er ingen klare signaler på hvem som kommer til å gå av med seieren. Håkon (Randgaard Mikalsen, journ. anm.) har forspranget fordi han har innstillingen, sier Østensen.

Utover de tre nevnte kandidatene, stilte også Marte Øien til ledervervet. Hun trakk kandidaturet sitt på onsdag.

Må i dialog med landsmøtet

Valget er klokken 09.30 på lørdag formiddag, resultatet blir kjent cirka klokken 12.00 samme dag.

– Jeg tenker at det er landsmøtet som skal bestemme hvilken politisk retning NSO skal ta. Valgkomiteen skal innstille på det de mener er riktig, og det gjør de før de vet hvilken politisk retning landsmøtet vil ta. Så her er det om å snakke med landsmøtet å fortelle de hva du tenker, så er det de som bestemmer hvilken politisk retning som er rett, uttaler Østensen.

– Når du stiller til valg i NSO, så er det egentlig ikke så viktig hvilken politikk du fronter. Dette fordi du blir valgt på den politikken landsmøtet bestemmer. Det er jo helst hvem du er som leder som betyr noe og det er det landsmøtet skal ta stilling til. Derfor har jeg valgt å opprettholde kandidaturet mitt, fortsetter han.

Tekst: Christian C. Aarstad

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.