Bruktshopping, også kalt thrifting, blir stadig mer populært. Sliter du med å finne fram blant bruktbutikkene som Sørlandet tilbyr? Her får du en rask oversikt!  

Kollektivet 

Midt i Markens finner du min favoritt, nemlig Kollektivet. Den har blant annet vintage Levis jeans, college gensere, 80 – talls jakker og skinnjakker. Mesteparten av klærne importeres fra USA, og er av god kvalitet. Butikken selger også andre varer, laget av lokale produsenter. Helhetlig er dette en stilig og ryddig vintagebutikk. Litt dyrt, men absolutt verdt det (og de har studentrabatt)! 

 

Ei hjelpende hånd 

Blant alle bruktbutikkene jeg har vært i Arendal – Grimstad området er nok dette den beste. Ei hjelpende hånd, som ligger på Bergmoen er en av Norges største bruktbutikker. De har masse fine vesker, kofferter, sko, klær, servise, møbler, bøker, LP plater og så videre. Stort, ryddig og svært billig. Pluss – overskuddet blir gitt til veldedighet.  

Mølla Grim 

Beliggenheten og bygget i seg selv gjør det verdt å ta seg en tur til Mølla Grim. Denne store butikken har mye møbler, mye servise, mye sko og en del klær. Noe av det som skiller denne fra andre bruktbutikker er det store utvalget av gamle radioer, høyttalere og vinyl – platespillere; denne avdelingen er en skattekiste for musikkelskere.  

 

NLM gjenbruk 

På Lumber i Vågsbygd ligger NML gjenbruk. Et stort pluss med denne butikken er den er ryddig og oversiktlig. I tillegg kan du finne klær av god kvalitet, til en god pris. Alle inntektene går til veldedighet, deriblant sykehus og barnehjem i Afrika.  

 

Søgne brukt og antikk 

Søgne brukt og antikk har det meste, blant annet klær, sko, LP plater, skrivemaskiner og 60 – talls fasttelefoner; her er det utrolig spennende å lete. Denne butikken er en perle for de som interesser seg for antikviteter og gamle, sjeldne gjenstander. En hake er prisene, som er en del høyere sammenliknet med andre bruktbutikker. 

Fretex  

Fretex på Lund et godt alternativ hvis du leter etter lave priser og en butikk nær universitetet. I motsetning til kollektivet er ikke alle klærne av like god kvalitet og butikken er mer rotete. Men den som leter skal finne! Klærne er i utgangspunktet billige, og med en studentrabatt på 20 % er det bare å starte skattejakten. 

 

Mulig gjenbruk 

Rett ved Fretex (på Lund) ligger bruktbutikken Mulig, som har alt mulig. Butikken er midt i blinken om du leter etter møbler og servise. En ryddig, stilig butikk, med varer som fremstår av god kvalitet. Også er det så billig! 

 

Foto: Embla Eskilt Hagalisletto

 

Andre butikker som er verdt å sjekke ut er Gjenbruken i Lillesand, Shalam bruktbutikk Slettheia, NMS Gjenbruk og Fretex som begge ligger i Sørlandsparken.  

 

Forfatter

, , , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.