Hvert år i august arrangeres Skeive Sørlandsdager, og i år falt det på datoene 20.-26. august. Da var byen drapert i farger, og uka ble fylt av regnbuer og glitter. Som de skriver på nettsiden sin så er «Skeive Sørlandsdager er hele Sørlandets feiring av kjærlighet og mangfold.», og vi kunne ikke vært mer enige. I tillegg til festligheter ble det arrangert panelsamtaler, foredrag og workshops i løpet av uka.  

På lørdagen ble den årlige Pride-paraden avholdt, og det var en folkefest! 

«Skeive Studenter Agder» 

Vi tok en prat med Leif Tore Soelberg, fra studentforeningen «Skeive Studenter Agder». De jobber hele året med å skape en trygg arena for inkludering og samhold. Fokuset til foreningen ligger på inkludering, spesielt rettet mot det skeive miljøet. Til tross for dette er alle hjertelig velkomne!  

«Skeive Studenter Agder» er en relativt ny organisasjon som ble opprettet i 2020 rett før pandemien. Styret består av leder Dorian Nordheim, Andras Kalleberg som nestleder, Frida Marie Blankeburg som økonomiansvarlig og Leif Tore Soelberg som ansvarlig for sosiale medier. For øyeblikket er de aktive i Kristiansand, men Soelberg uttrykker at de ønsker å utvide fokuset til Grimstad også.  

Foto: Unikum // Anja Kathrine Laland Gyberg

 

– Vi ønsker i tillegg å ha en Grimstad ansvarlig slik at vi kan inkludere studentene der i mye større grad, forteller han.  

Det studentforeningen er mest kjent for er dragshowene de arrangerer, og de har et stort utvalg av de fremste drag artister Sørlandet har å by på. Blant annet Bambia, Paracetia Ibuprophenia, Las’anja Aranchini. Foreningen har også vært med på å kickstarte karrierene til artistene Gideon Grace og Caroline Reaper. Utover høsten er det mye på programmet, og de lover god stemning og høy underholdningsfaktor. Det er spikret to datoer for drag-night, allerede 17. september og 28. oktober 

 

 

– Vi har også andre mindre arrangementer i løpet av året og vi vil at disse skal være arenaer der alle kan delta og føle seg inkludert.  

Mer informasjon om de kommende arrangementene kan dere finne på Facebook siden til «Skeive Studenter Agder». Soelberg uttrykker også tydelig at det er bare å ta kontakt om det er noen spørsmål til foreningen, eller om arrangementene.  

Soelberg mener studentforeningens arbeid er svært viktig fordi det kan ha så mye å si for studenter. Spesielt de som ikke har funnet sin plass, er usikker på kjønn, identitet eller legning.  

– Vi mener at slike organisasjoner som dette er viktige for at alle skal kunne føle seg inkludert i studiehverdagen og ha en trygg arena.  

Forfatter

, , , , , , , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.