SiA følger i fotsporene til universitetet, og kommer i nær fremtid å kreve penger for studenter som parkerer utenfor deres studentboliger.

– Etter at UiA innførte parkeringsavgift i Grimstad er våre gratis parkeringsplasser blitt fulle av bileiere som ikke bor i studentboliger. Derfor ønsker vi avgift. Vi må ta hensyn til våre beboere og prioritere deres behov for parkering, sier Heming Bentsen, leder for SiA-bolig til Unikum.  

Det var i fjor at universitetsstyret innførte parkeringsavgift ved campus Grimstad. Etter press fra studentene, ble det bestemt at parkeringsavgift også skulle innføres i Kristiansand. I Kristiansand er derimot ikke et betalingssystem på plass ennå.

Derfor kommer SiA også til å først innføre parkeringsavgiften ved sine studentboliger i Grimstad. Deretter Kristiansand. Akkurat når studenter må regne med å betale for å sette fra seg bilen er ennå ikke bestemt, men det jobbes med saken, understreker SiA.

Det legges opp til at de fleste parkeringsplassene blir reservert for beboerne og prisen vil være rundt 10 kroner i døgnet. For en beboer med bil, vil det bety en ekstrautgift på rundt 200 kroner i måneden, da det vil være gratis parkering i helgene. Noen få plasser blir reservert for besøkende og her vil prisen ligge rundt 15 kroner i døgnet.

Innføring av parkeringsavgift er vedtatt av SiA-styret hvor et flertall av styremedlemmer er studenter.

Tekst: Matias Smørvik – redaktor@unikumnett.no
Foto: Per Helge Bratberg Leulier

Forfatter

Latest Posts from Unikum

1 Comment

  1. Helt håpløst!! Hva med å gi gratis parkering til studentene som leier studentbolig? For de prisene Sia opererer med, så burde dette være null problem! Det blir feil å kun legge tilrette for studenter som pendler fra Kristiansand eller andre steder. Gjør som oss andre, flytt!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.