Andreas Gravdahl, Agder Fpu
Andreas Gravdahl, Agder Fpu

1. desember publiserte Unikum et leserinnlegg der lederen for AUF-studentene på UiA skrev om Arbeiderpartiets «nye» satsing på studenter. Historien gjentar seg. Arbeiderpartiet lover nå 3000 nye studentboliger. Det er tydelig at både AUF-studentene og Arbeiderpartiet er klare for valgkamp, men er dette løfter de overhode kommer til å holde? Dette er typiske utspill Arbeiderpartiet kommer med når de sitter i opposisjon, men ikke klarer å gjennomføre i posisjon.

Fremskrittspartiet på den andre siden viser sterk gjennomføringskraft og vilje. Vi har økt frikortgrensen med 10.000 kroner, senket den reelle renten i Lånekassen, og utvidet studiestøtten til 11 måneder, samt økt den månedlige utbetalingen til 10 408 kroner. Fremskrittspartiet har i tillegg bygget over 2200 studentboliger i denne regjeringsperioden. Dette er mer enn dobbelt så mange som den rødgrønne regjeringen klarte å bygge.

Alt dette er med på å styrke studentenes økonomi og kjøpekraft. Mjøs sier i sitt innlegg at det er viktig at studentene skal ha mulighet til å kunne studere uansett størrelsen på lommeboken, og være i stand til å være heltidsstudenter. Dette er vi helt enige om, men det er bare Fremskrittspartiet som fører en politikk som gjør en slik student-tilværelse mulig.

Løfter er ikke det samme som gjennomføring. Det handler ikke om å sette et høyest mulig tall på studentboliger, de må bygges også. Derfor ønsker jeg å utfordre Mjøs og Arbeiderpartiet og spørre om de virkelig vil ta studentene seriøst i mellomvalgsår også.

Det blir absolutt en spennende valgkamp, som Agder FpU ser frem til. Fremskrittspartiet vil sørge for god studentpolitikk med frihet og trygghet for studentene.

Tekst: Andreas Gravdahl
Økonomiansvarlig Agder FpU

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.