Ost er knallgodt. Skinke også. Ubestridelige påstander. Kombiner begge smakene i et rundstykke er en knallbra plan for en filmkveld. Bare å legge bakverket til opptining i mikrobølgeovnen og vente.

«Batman: mask of the phantasm» fra 1993 er den mest fengende fremstillingen av lynvingen noensinne. «Film noir» stilen og Danny Elfmans orkester tar deg med på en reise vekk fra virkeligheten i film-musikken. Bruce Wayne som detektiv, Sherlock uten en rettledende Watson. Femme fatale-karakteren Andrea Beaumont tvinger «master Wayne» til vanskelige beslutninger om kjærlighet, rettferdighet og empati som får seeren til å klistre øynene til skjermen. Filmen er full av detaljer som lett kan overses ved uoppmerksomhet. Røyklukten legger seg over Gotham.

Gulsvart røyk velter ut av mikrobølgeovnen. Rett opp i taket over kjøkkenbordet over laptopen. Rundt røykvarsleren. Tiden stopper opp. Blir til Flash (rød trikot som løper kjemperaskt). River ut kontakten. Åpner vinduet. Løper ut med mikroen under armen og kaster den på plenen utenfor. Kommer inn igjen. Ingen alarm? Stirrer. Gud griper inn. Askeskyen beveger seg sakte mot baderommet. Passerer en ny røykvarsler. Kravler som Spiderman langs taket mot soverommets røykvarsler. Heldig tre ganger på rad? Intens piping og uling. Gud er definitivt ikke god.

Ifølge SiA Bolig kan utrykninger ved bevisst uforsiktighet koste 1500 kroner. Boligkontoret opplyser videre at de har hatt 46 uttrykninger hittil i år til sine boliger i begge studentbyene:

– Vi har i høst hatt tre branner hvor to av disse var i forbindelse med matlaging. Den tredje brannen vi har hatt skjedde denne uka. Det var en laptop som stod på lading om natta som tok fyr. Folk må ikke lade telefoner og laptop om natta, opplyser leder Heming Bentsen i en e-post og poengterer samtidig at det ikke er vanlig at de har så mye som tre branner i løpet av et skoleår.

Nesten hver vinter klarer studenter å brenne ned verneverdige trehus i kvadraturen som følge av tildekkede varmeovner, sen pizza eller stearinlysfest. I desember 2015 brant det kraftig i verneverdige trehus i Posebyen. Henrik Wergelandsgate 5 brant ned i oktober 2016. I mai sto flammene ut av vinduene i et studentkollektiv i Tollbodgaten.

Hva kan en distre student man gjøre for å unngå økonomisk ruin og askehaug? Være oppmerksom og slukke alle stearinlys når daten hinter til soverommet. Rydde litt oftere i kleshaugene enn bare når mamma kommer på besøk. Lese brannvernforeningens huskeliste på deres nettsider. SiA Bolig anbefaler klart og tydelig: «Vær våken og tilstede når du lager varm mat!»

Vær forsiktig, ellers kommer brannetaten hjem til deg når du står i batman-bokseren.

Tekst: Bastian Wiik | Illustrasjon: Camilla Rennesund

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.