kvinnelige hender lent over et bord med penn og notatbok

Kjære dagbok

I dag er det tirsdag, 1. desember 2020 og jeg har eksamen.

Jeg sitter og drikker te for å prøve å holde meg våken nok til å klare meg gjennom denne dritt eksamenen. Det er så trist at det er eksamen når jeg egentlig bare har lyst til å pynte til jul, og tenkt på alle julegavene jeg enda ikke har fått kjøpt. Nei uff, triste greier, men eksamen må uansett gjennomføres.

 

Oppdatering!

Det tok 6 timer, men nå er jeg endelig fri. I alle fall til neste uke, for da starter en ny eksamen… Jaja, juleferie etter 11. desember.

 

2. desember 2020

Kjære dagbok

I går hadde jeg eksamen, men det var i går, så i dag tenker jeg ikke noe mer på det.

Det er tid for julepynt!

 

Klokken er blitt 18:00 og jeg er endelig ferdig med å pynte og ordne til jul. Det tok sin tid, men å så flott det er blitt her i huset nå. Det er bare 22 dager igjen til jul og jeg har fortsatt mye å gjøre, så takk for denne gangen dagbok vi ses i neste innlegg.

 

3. desember 2020

Kjære dagbok, i dag har jeg en dritt dag. Jeg er sint, jeg er lei og ganske forbanna. Hvorfor spør du? Jo, fordi min udugelige storebror mente det var en fryktelig god idê å trampe inn i stua med skoa på, og skoa etterlot seg både hvite og brune flekker på gulvet. I tillegg gikk han videre inn på kjøkkenet, og enda verre han laget seg mat og ryddet ikke engang opp etter seg. Da han endelig dro herfra, var det bare rot og skitt over både stua og kjøkkenet. Hvorfor måtte han komme på besøk akkurat i dag… Jeg misliker min storebror sterkt, og skulle ønske han kunne føle min vrede her jeg sitter og skriver.

 

4. desember 2020

Ny dag, nye muligheter. I dag har jeg vært på shopping tur og gjett hva jeg fant?! Jeg fant haugevis med garnnøster på tilbud i den lokale garnbutikken. Da blir det hjemmestrikket ullgenser til min KJÆRE FLOTTE storebror, i år skal han få et MEGET spesielt mønster av meg, hehe.

 

Mens jeg var der på garnbutikken møtte jeg Gjerterud Ullendal. Mest ufyselige kvinnfolket du noen gang kan møte på. Alt hun er interessert i å prate om er hennes søte snille lille mops, og hennes grinebiter av en sønn. Hun skal alltid stoppe å prate med meg, og selv når jeg tydelig viser tegn på at jeg har lyst å dra, så hiver hun seg foran meg og begynner å bable i vei. Hun er en skrytepave uten like og skal hele tiden snakke om de dyre smykkene ektemann gir henne, som at jeg kunne brydd meg mindre om det. Altså, bra for henne, men det interesserer meg overhodet ingenting om hva hennes mann kjøper til henne.

Dagens møte med Gjerterud Ullendal endte kort, heldigvis. Jeg sa til henne at jeg hadde overhørt Torild Ekkelund spre rykter om henne rundt i bygda. Hun snudde så fort på flisa og nærmest bykset ut døra. Pling sa det i døra og hun var ute.

 

5. desember 2020

Det er lørdag og helg. Jeg må vel kanskje vurdere å starte på denne genseren snart.

 

Kjære dagbok

Det er søndag 6. desember 2020 og det har snødd ute.

Snøkrystaller laver ned tett i tett, de leker seg i luften. Alle må de lande en gang, men inntil da kan de flyte gjennom nattens trygge favn. Når solen gløtter frem, og daggry er forbi kan en skimte et teppe av snøkrystaller. Alle er de ulike, men alle blir de til ett.

 

Snøen kom en gang på natten, så i dag blir det å måke. Heldigvis har jeg en super duper traktor som tar den puddersnøen der i en fei.

 

Oppdatering;

Jeg løy om super duper traktoren … alt jeg har å måke snøen med er en spade. Triste saker det her, men etter sånn 3-4 timer ute i kulden så var jeg endelig ferdig, med å måke inngangspartiet. Verandaen fikk jeg også tatt etter hvert, men nå er armene mine så støle at det nesten er vanskelig å skrive. Satser på god søvn i natt.

God natt dagbok.

 

7. desember 2020

Dagen i dag kan jeg oppsummere med to setninger;

Jeg sto opp klokken 10:00.

Jeg lå på sofaen og så på tv.

 

Kjære dagbok

Det er tirsdag 8. desember 2020 og tid for alvorsprat

Moppy har mistet sin aller kjæreste leke og det er fullt rabalder i huset. Verken meg eller Johanna kan finne den. Egentlig er det litt deilig at den er forsvunnet. Den laget så mye pipelyder at jeg ble helt riv ruskende gal. Dessverre har pipelyden blitt byttet ut med klynging.

Håper vi finner leken snart, jeg føler vi har lett over alt, men ingen spor er å finne.

 

11. desember 2020

Kjære dagbok… Jeg gremmes. Det er siste eksamen i dag og jeg har blitt syk. Klokken er nøyaktig 08:50 og jeg vurderer å ringe til de jeg aldri har ringt til før, eksamenskontoret.

 

Klokken er 15:00, eksamen er ferdig og jeg er i alle fall helt ferdig. Eksamen gikk skikkelig dårlig, jeg holdt på å dø flere ganger og måtte nesten tilkalle ambulanse. Smertestillende gikk jeg nesten tom for og termometeret viste minst 45 i feber. Okey da, så var det kanskje ikke så ille, men det føltes veldig ille å skulle sitte der å skrive om «årsaker og virkninger til 2. verdenskrig».

 

12. desember 2020

I dag har jeg bare daffet og slappet av på sofaen, ikke gjort noe fornuftig i det hele tatt.

 

Kjære dagbok

Det er søndag, 13 desember 2020 og bare 11 dager igjen til julaften.

Ut på tur aldri sur.

I dag har jeg, Johanna og Moppy vært på skitur. Veldig forfriskende og bare suse nedover bakken uten å tenke på alle juleforberedelsene som ellers surrer i hodet. Jeg falt bare 5 ganger, men Johanna synes det var 5 for mye. Moppy var for opptatt med å jage etter snøfnugg som dalte ned til å legge merke til at jeg falt. Jeg mente det var et grasiøst fall, men Johanna lo og mente det så ut som et rådyr ute på sin aller første spasertur ut på glattisen. Etter litt knall og fall på ski brente vi bål og drakk kakao med marshmallows, så bar det hjem.

 

14. desember 2020

Endelig, halleluja, så fant jeg Moppys leke, eller det var teknisk sett Johanna som fant den, men det var soleklart min idê å lete der.

La nå freden senke seg her i huset.

 

15. desember 2020

Kjære dagbok,

jeg har enda ikke startet på den genseren enda…

 

16. desember 2020

Kjære dagbok, i dag har jeg gjort absolutt ingenting, jeg har egentlig bare stått opp og gått rundt omkring i huset på jakt etter noe å gjøre. Det mest spennende som skjedde i dag var nabokatten intenst stirret på meg i det jeg skulle ut for å hente posten.

 

17. desember 2020

Tid for litt julebakst. Har til nå fått bakt 3 typer kaker, den ene av dem er krumkaker, mens de to andre husker jeg ikke navnet på. Jeg skal gjemme baksten så ikke Moppy eller Johanna snikspiser på dem.

 

Kjære dagbok

Det er fredag 18. desember 2020 og svigermor har sagt hun skal komme hit på julaften.

Det blir nok en festlig jul ser jeg for meg.

 

19. desember 2020

I dag startet jeg på genseren, jeg tror og håper storebroren min vil elske den slik han ble såå glad for den jeg ga han i fjor.

Jeg er litt sånn som en undertekst skriver i tv2 når det kommer til strikking. Bare jeg har startet går det super fort og jeg klarer det som regel på kort tid, det må jeg siden det er såpass nærme til jul.

 

 

20. desember 2020

Å nei, jeg har helt glemt å kjøpe inn julegave til Johanna. Jeg som alltid pleier å være tidlig, jeg starter jo gjerne i september med julegave innkjøpene.

 

Oppdatering;

Jeg fant den perfekte julegaven til Johanna, et brettspill og et års abonnement på Disney+. Mens jeg gikk der på senteret kom jeg plutselig over en leke til Moppy så jeg kjøpte den og gikk fornøyd ut av butikken. Nå blir det kanskje slutt på pipelyder i heimen.

 

21. desember 2020

Sjekkliste før julaften;

  • Pakke inn julegaven til Johanna og Moppy
  • Ta en runde med vasking
  • Finne frem juletreet så det er klart til pynting den 23. desember
  • Preppe julestrømper til Johanna og meg selv

 

22. desember 2020

Kjære dagbok, i dag er jeg utålmodig, kan ikke julaften bare komme.

 

23. desember 2020

I dag har det vært pynting av juletreet sammen med Johanna, og delvis Moppy. Hun var mest interessert i å leke med julekulene enn å faktisk henge de opp, ikke at dette kom som en stor overraskelse. I morgen kommer svigermor…

Jeg fikk levert pakken med den fine hjemmestrikkede genseren til storebroren min, han aner nok hva som ligger oppi den pakken.

Klærene jeg skal ha på meg i morgen er for lengst lagt frem og nå er klokken blitt så mange at jeg straks skal stupe rett inn i drømmeland.

 

Kjære dagbok

Så kom juleaften på en torsdag 24. desember 2020 og alle i heimen gledes. Vel foruten om kjære svigermor som sitter og furter over i hjørnet der fordi jeg kjøpte ribbe istedenfor pinnekjøtt som hun selv mener er den beste julematen som kan fås for penger. Moppy har fått rød sløyfe og det nyeste leketøyet sitt. Kan med trygghet si at pipelyden nå er borte. Svigermor skulle se sin årlige tradisjon tre nøtter til askepott, selv synes jeg og Johanna det er mer stas med de søte tegnefilmene som går på tv med Mikkemus og vennene hans.

Klokken er blitt rundt 17:00 og det er tid for julemiddag og dessert. Jeg er nærmest sjokkert over at ikke svigermor klaget over desserten i år. Istedenfor å klage gjør hun noe som sjokkerer meg mer, hun smiler og komplimenterer desserten. Den desserten jeg har laget, velvel, kanskje folk kan forandre seg allikevel, selv svigermor.

Tid for gaver og kos. Johanna ble overlykkelig over brettspillet og Disney+ abonnementet. Så lykkelig at hun mente på at vi skulle spille det med en gang og at svigermor også måtte bli med. Svigermor smilte for et sekund siden, men nå ser hun irritert ut. Kanskje hun ikke liker brettspill, eller kanskje det er tanken på å skulle spille det med meg som fikk henne til å snu slik på humøret. Svigermors smil kom heldigvis raskt på plass da julegaven jeg hadde kjøpt til henne falt i smak. Jeg på min side kunne puste lettet ut og vi kunne fortsette å beholde julefreden.

Jeg takket svigermor for julegaven og for en fin feiring og skulle akkurat til å følge svigermor ut døren før Johanna fortalte meg at hun skulle overnatte her til 3. juledag.

Forfatter

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.