Maria Haukaas Mittet gjestet Oslo Gospel Choirs juleturné for annen gang på to år. Det var likevel første gangen de sto samlet i Kilden.

STØDIGE: Oslo Gospel Choir og Maria Haukaas Mittet viste at de har lang erfaring sammen på konserten i Kilden lørdag (Foto: Marit Grimsrud)

Haukaas Mittet som er kjent fra blant annet Idol og hovedrolleinnehaver i musikalen Annie stod lørdag på scenen sammen med Oslo Gospel Choir. De legger nå ut på juleturné for andre gang på rad. I fjor nøt de stor suksess med platen «Lys i mot mørketida».

Mange av sangene vi ble servert i Kilden kom fra nettopp dette samarbeidet. Åpningsnummeret «Nordnorsk julesalme» er kun ett eksempel. Her får vi tydelig høre hvilke kvaliteter som bor i Haukaas Mittet. Evnen hennes til å variere i stemmestyrke kombinert med en god formidlingsevne er et av kveldens soleklare kvalitetstegn.

Den gode formidlingsevnen ser vi også når hun fremfører juleevangeliet med et syngende gospelkor i bakgrunnen. Og det er tydelig at dette samarbeidet har vart en god stund. Stemmene harmonerer godt sammen, og solistene som etter hvert viser seg, trer frem i lyset uten å få de andre koristene til å blekne. Det solie samarbeidet smitter over på formidlingsevnen. Noe som igjen gjør at publikum blir vitner til et gospelkor som oser av glede.

I løpet av kvelden får vi høre spennende versjoner av tradisjonelle julesanger, slik som «Stille natt» og «En stjerne skinnner i natt». Vi får også høre gode eksempler på gospelmusikk gjennom blant andre «Get Together» og «Shine A Light». Noe overraskende er det likevel at sanger som «Bridge Over Troubled Water» og andre gospellåter får ta så stor plass i konserten. De er fremført med stor selvsikkerhet og engasjement, men de tas kanskje ikke like godt i mot blant publikum som denne første dagen i desember leter etter julestemning.

Samtidig er det ikke mange svakheter å spore denne desemberkvelden. Det er lett å bli fristet til å tenke hvordan den samme konserten hadde blitt i for eksempel domkirken, der selve kirkerommet for mange kan bidra til å sette prikken over i-en. Likevel må det sies at det lydtekniske i Kilden denne kvelden er av ypperlig kvalitet. De enkelte stemmene høres godt uten at noen blir for dominante.

Når koret velger å avslutte det hele med «Deilig er jorden» blir det vanskelig å holde julestemningen vekk. For både Maria Haukaas Mittet og Oslo Gospel Choir har denne kvelden gjort sitt for å prøve å gi den julegleden vi så sårt ønsker oss.

Tekst: Marit Grimsrud og Jørgen Johansen – marit.grimsrud@unikumnett.no

Foto: Marit Grimsrud – marit.grimsrud@unikumnett.no

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.